Áprilisi helyzetjelentés: Női csapat

Kálovics Tibor

Lássuk milyen kilátásai vannak női csapatunknak a szezon hátralévő részére. 

Legutóbb január elején foglalkoztunk részletesen az előző két Bundesliga szezont megnyerő gárdával, és akkor még hihettük, hogy akár a triplázás is meglehet Vivien Miedmanak és társainak. Az azóta eltelt 3 és fél hónap aztán kijózanító vereségeket hozott, és jelenleg a bajnokságban van esélye csúcsra érni a csapatnak, ám ott is már csak minimális. 

Bundesliga: A csapat 5 pontos hátrányból kezdte a tavaszi szezont, a Freiburg elleni rangadóval. A csapatok küzdelmes mérkőzést vívtak, amelynek során a Freiburg kétszer is egyenlíteni tudott, a győztes gólt azért végül a Bayernes Berge lőtte be. A Jena ellen egy könnyűnek várt, ám egy hasonlóan nehéz mérkőzés következett a következő fordulóban: A Bayern kapusa Zinsberger öngólt vétett az első félidőben, és nehéz helyzetbe hozta társait. Miedma viszont bombaformában játszott ezen a meccsen, és az utolsó 25 percben megfordította a találkozót. Az év kulcsmérkőzése lehet a Wolfsburg elleni idegenbeli rangadó, és sajnos nem a legjobb értelemben. A két sztárcsapat mérkőzésén a bajoroknak kevés esélye volt a győzelemre, és a Wolfsburg sima 2:0-ás győzelmet aratott. A Leverkusen és a Sand ellen kötelező volt nyerni Thomas Wörle gárdájának a bajnoki remények életben tartásához, és mindkétszer össze is jött a győzelem egy minimális különbséggel. (Előbbi meccsen Lotzen, utóbbin Abbé szerezte a mindent eldöntő gólt.) 

A csapat legközelebb Duisburgba látogat, ahol kötelező lesz nyernie. 6 fordulóval a vége előtt a Potsdam vezeti a bajnokságot 41 ponttal, a Wolfsburg csak gólkülönbséggel szorul a második helyre. A Bayern számára még van némi sansz a bajnoki aranyra, hiszen a hölgyek 37 pontot gyűjtöttek idáig. A BL indulás szempontjából legfontosabb mérkőzésnek a május 14-én rendezett Potsdam-Bayern rangadó ígérkezik. 

DFB-kupa: Tudni lehetett, hogy az első két fordulóban látott fölényes győzelmek nem érnek sokat, ha az erős ellenfelek ellen szenved a csapat, és ez sajnos a kupára is igaz volt. A Wolfsburg került szembe a csapattal, és Jakabfi Zsanették 2:0-ás győzelemmel, valamint továbbjutással távoztak Münchenből. 

Bajnokok Ligája: A lányok BL szerepléséről mi is beszámoltunk korábban, így csak tényként közölnénk, hogy a Paris Saint-Germain 4:1-es összesítéssel ejtette ki a mieinket. Az akkortájt sérülésekkel hátráltatott csapattól már az is szép teljesítmény volt, hogy az első meccsen legyőzte az erősebb PSG-t. 
http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37388/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,FC Bayern női csapat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?