Ancelotti variációs lehetőségei a védelemben

Kun Béla

Sok mindenki fejében nem tiszta, hogy a keddi mérkőzésen, hogy is fogunk felállni. Vannak játékosok, akik nem lesznek ott, de vannak még kérdéses szereplők. Nos, mi a 90min.de segítségével próbálunk kicsit rendet tenni a fejekben.

De ugye a konkrét felállás kb. a mérkőzés előtt egy órával lesz elérhető.

Nézzük a variációkat:

Rizikós lehetőség:

Itt ugye Javi Martinez sárga-piros lapos eltiltása miatt nem játszhat, normális esetben az optimális megoldás a világbajnok duó lenne. Mint ahogy arról beszámoltunk, hogy Jerome és Mats közül, Hummelsnek van a legnagyobb esélye a játékra, hiszen, vasárnap már egyénileg a pályán tudott edzeni. Boatengnek pedig továbbra is ágyéksérülése van. Tehát ha Hummels szerepel, az nem lenne 100 %-ban a legjobb variáció a sérülése miatt, de mit is tehetne a tréner, hisz nélküle nem lenne klasszikus belső védő a csapatba.

B terv:

Ha Boateng ill. Hummels sem játszik, még mindig lehet egy B terv. Ebben az estben valószínűleg Carlo Ancelotti a Kimmich-Alaba kettőssel operálhat a belsővédő poszton. Amit a Leverkusen ellen már láthattunk. Viszont ezzel a megoldással nem lenne megfelelő minőségű bal oldali védő, aki segítené a támadásokat, ill. védekezzen.

A támadó lehetőség:

A Bayernnek gólokra van szüksége, s ennek érdekében egy támadóbb szellemű csapat kerülhet fel a pályára. Lehetséges lenne egy hármas védőrendszer, ami kisegítődhet a belső védőkkel, akik labdákat adnak a középpályára. Például Xabi Alonso tudna Alaba és Kimmich oldalán segíteni. Arturo Vidal is egy lehetséges jelölt lehetne a védekezés központjában. Ez azonban fenyegető lehet a kontrában erős madridiak ellen.

Középpálya

Az, hogy Juan Bernat nem rendelkezik David Alaba minőségével, azt láthatták a Leverkusen elleni mérkőzésen. A jobb oldalon valószínűleg a Madridban Lucas Vázquez fog támadni, Bale kiesése miatt. Azért, hogy a spanyolokat sakkban tudják tartani, Ancelotti tudná Alabát szokásosan a balvédő posztra vinni, és a középpálya Joshua Kimmich-el és Xabi Alonsóval lenne megoldva. Mindketten ezt a szerepet töltik ki jelenleg.

Tény

Carlo Ancelotti bőrében most nem sokan szeretnének lenni. Tán a világ legjobb támadóival szemben az olasz trénernek egy abszolút szilárd hátvédsort kell összeállítania. Biztosra nem mehetünk sem Hummelssel, sem Boatenggel. Ha az egyik kettőjük közül tud játszani, megoldás lehet Kimmich, mint másodszámú belső védő, mert Alaba a baloldali védőposztra kell. Így vagy úgy: Carlo Ancelotti egy nehéz mérkőzés, ill. döntés előtt áll.

Forrás : http://www.90min.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37278/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?