Sebastian Rudy ezért lesz erősítés a Bayern München számára.

Kun Béla

Sebastian Rudy a nyáron szerződik az FC Bayern-hez. Nem mindenkinek top játékosként szerepel a látókörében, de amit ő ebben a szezonban azonban nyújt, az kiemelkedő. A 27 éves játékos kulcsfigurája jelenleg a TSG Hoffenheimnek.

Julian Nagelsmann tréner alatt virágzott ki igazán a válogatott játékos. A jó teljesítményével alátámasztotta, hogy ő több mint csak egy szürke egér. Azt is nyilvánvalóvá tette, hogy június 30-ig kizárólag a jelenlegi csapatára koncentrál, és nem gondol még a jövőbeli kenyéradójára az FC Bayernre.

Az ő szíve még „kék-fehérben” dobog, mint az elmúlt 7 évben, amióta ő 2010-ben 4 millió Euróért a Stuttgartból érkezett. Nyáron ingyen érkezik a rekordbajnokhoz, de sokáig küzdött a Hoffenheim érte. De Rudy 5 évre kötelezte el magát az Isar parta, egy müncheni kalandra.

A Fekete erdőből származó válogatott játékos nyugodt és szerény. Rudy nem egy hangadó –inkább egy sokkal nyugodtabb, egy szerényebb játékos a védekező középpályás posztján, aki hatos vagy nyolcas pozícióban is tud játszani.

Mély gyökereket hagy benne Hoffenheim: „Ez a régió, ez a klub számomra az otthonom lett. Ez már a 7. szezonom, és majdnem minden Bundesliga mérkőzésemet a TSG mezében játszottam. 7 év egy nagy rész a karrieremben, és nagyon hálás vagyok, hogy mindezt itt tölthettem.”

5 gólpassz eddig

De Rudy? Van érzéke hozzá?

Ebben a szezonban mindezt bebizonyította.: Minden esetre.

Nagyon sok játékperce van, 2128, csak 2 játékosnak van több pályán töltött ideje. Valamint 5 gólpassza van a szezonban. Rajta kívül védekező középpályásként csak egy játékos készített elő többször. És mindezek mellett 45-ször készített elő kapura lövést.

„Nem kockáztatnám meg a Bayernbe való igazolásomat akkor, ha azt gondolnám, hogy ott nem felelek meg. Úgy érzem, hogy sokkal több van még bennem,a határaimat akarom súrolni.”

A labdatartásban még fejlődnie kell

Hiába a kitűnő értékelés, de egy részben Rudy-nak fejlődnie kell. A jelenlegi passzpontosságán (80,80 %) még javítania kell. Ezért ezen a téren még átlagosnak nevezhető, de a bajoroknál ez a százalék jóval feljebb is mehet.

Rudy szereti, ha a csapata a labdát birtokolja. Nagelsmann alatt, ő mint kulcsfigura szerepelt ehhez a filozófiához. 2007-ben kezdődött, amikor Rudy Toni Kroos-al együtt az U17-es világbajnokságon feltűnt Dél-Koreában. Ez miatt is figyelte már a Bayern hosszabb ideje. Néhányan Philipp Lahmot látják benne, aki a szezon végén, a nyáron befejezi karrierjét. Mindketten hasonlítanak egymásra, mindketten tudnak jobboldali védőposzton, vagy a hatos szerepkörében játszani.

Ha hihetünk Karl-Heinz Rummeniggének, akkor Joshua Kimmich fogja átvenni Lahm szerepkörét a csapatban, mint jobboldali védő, annak ellenére, hogy Kimmich a védekező középpályás posztján jobban érzi magát.

Rudy számára marad a 6-os pozíció, ahol jelenleg Xabi Alonso játszik. Rudy előnye: ő rugalmasan bevethető. Több pozícióban is tud játszani-, mint Joachim Löwnél a válogatottban.

A nemzeti válogatott trénere a 14 meccséből, 5-ön, mint jobboldali védő, és nyolcszor, mint középpályás alkalmazta.

Mielőtt ő még a Bayernbe menne, még sok mindent meg szeretne azért tenni, hogy Bajnokok Ligáját érő helyen fejezze be hoffenheimi karrierjét.

Forrás : http://www.eurosport.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37189/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?