Élet a foci után – a Bayern egykori játékosai új szerepekben

Kun Béla

Kahn, Scholl, Helmer, Strunz – de nem minden egykori Bayern játékos megy a tévéhez dolgozni. Néhányan a divatszakmában, vagy természetgyógyászként dolgoznak, egyikük pedig lelkész lett és templomot is építtetett. Nyolc egykori Bayern játékos új karrierjébe nyerhetünk bepillantást.

Daniel van Buyten

Van Buyten mindig nagy hangsúlyt fektetett a divatos ruhákra és az ápolt megjelenésre. Miután 2014-ben befejezte karrierjét, alapított egy saját ruhamárkát, a Stars Made-t, mellyel mindenek előtt hazájában, Belgiumban kíván terjeszkedni. Csaknem 100 Euróért pulóvereket is vásárolhatnak „A Császár”, vagy akár „The Lucky Number5 (szerencsés 5-ös) ” felirattal. A belga játékos 2016-ig a Standard Lüttich csapat tanácsadója volt.

Jörg Butt

63 alkalommal védte a Bayern München kapuját a Bundesligában, továbbá a Hamburgban és Leverkusenben. Összesen 26 büntetőt értékesített. Családi vállalkozást alapított, melynek neve „Butt rámpa és ipari kaputervezés.” A volt hálóőr az értékesítés és marketing tevékenységben vesz részt.

Paolo Sérgio

1994-ben világbajnokságot nyert Brazíliával, 2001-ben megnyerte a Bayernnel a BL-t, továbbá kétszeres német bajnok is volt. Ám a futballban elért sikereinél fontosabb számára a hit. Brazília legnagyobb városában, Sao Paolóban templomot építtetett. Ezen felül úgy hírlik, Sergio lelkészként igen jól tud prédikálni.

Andreas Görlitz

Andreas Görlitz 2004 és 2010 között hordta a Bayern mezét, karrierjét pedig Amerikában, a San José Earthquakes csapatánál fejezte be. Azóta teljes mértékben a zenére koncentrál. Pályafutása alatt már alapított egy együttest „Room77” néven – pontosan ezt a szót ejtette ki a száján, miután a Bajnokok Ligájában súlyos sérülést szenvedett a Juve ellen. Mostanában koncertplakátokon is látható.

Sammy Kuffour

Belső védőből ingatlanügynök lett: a mezt öltönyre cserélte, és Accrában, Ghána fővárosában belépett az ingatlanüzletbe.

Tobias Rau

13 mérkőzést játszott a Bayern színeiben 2003-2005 között, de ebben az időben német válogatott játékos tudott lenni. Már 28 évesen befejezte a karrierjét, azért, hogy tanár lehessen. 2016-ban kezdte meg munkáját Bielefeldben, tantárgyai a biológia és testnevelés.

Dieter Frey

1996-ban, Jürgen Klinsmannal és a többiekkel megnyerte az UEFA-Kupát. A többiekkel ellentétben ő nem tévés szakértő lett, mint például Lothar Matthäus és Mehmet Scholl, hanem matematikatanár. 32 évesen kezdett el az egyetemen tanulni. A sportban szerzett tapasztalatait is fel tudja használni, a nürnbergi Bertold Brecht iskolában profi focit oktat, ezzel együtt a nürnbergi „A” fiatalok másodedzője.

Frank Wiblishause

A Bayern profi keretében nem igazán tudta megállni a helyét, Bundesliga játékperceket inkább a Nürnberg csapatában szerzett. Ma természetgyógyászként dolgozik szülővárosában, Memmingenben. Sokszor volt sérült karrierje során, ezért is kezdett el érdeklődni a természetgyógyászat iránt. A focival amatőr szinten kapcsolatban maradt: évek óta a Wiblishauser a TV Bad Grönenbach edzője (jelenleg a dél- sváb-kerületi bajnokságában).

Forrás : https://www.tz.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37060/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN TÖRTÉNELEM,Legendás játékosok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?