Nehéz kezdés: vajon mi lesz az Arany Fiúval?

Kun Béla

Le kell-e mondania a Bayernnek máris az egyik méregdrágán vásárolt ifjú tehetségéről, vagy lehet még szép jövője Münchenben Renato Sanches-nek? 

Renato Sanches. Ancelotti nem mondott le róla!

35 milliót fizetett érte a Bayern München. Már jó néhányszor adtunk friss hírt a portugál tehetségről, hol jobb, hol kevésbé jó infók láttak napvilágot. Óhatatlanul felmerül mostanra a kérdés, hogy vajon egy félresikeredett igazolásról van-e szó?

Olyan kaliberű csapatok, mint például a Manchester City, Paris St. Germain, vagy akár a Manchester United is, szerették volna leigazolni. Azonban a Bayern lecsapott rá, s az ifjú portugál is a német csapat mellett döntött. 

Az Európa-bajnokságon a legjobb fiatal játékosnak szavazták meg. Majd ugyanebben az évben az legjobb U21-es játékosnak is megszavazták, az Arany Fiú azaz „Golden Boy” kitüntetéssel megkoronázva.

Az eddigi 23 mérkőzésén azonban nem igazán tudott bizonytani a Bayernben. Az ő tehetsége a dinamikában, technikában, vagy akár az erőnlétben a legritkább esetben mutatkozott csak meg. Gólja, vagy akár gólpassza sincs még a csapatban. 

Kikerülhet a gondok tengeréből?

Ellenkezőleg: a Hoffenheim elleni mérkőzésen egy szerencsétlen figura benyomását keltette. A bekapott gól előtt például fogalma sem volt, hogy hol is helyezkedjen. Az összjáték a csapattársaival még mindig nagyon akadozik. Általánosságban tehát a teljesítménye eddig egy csalódás. 

Azt, hogy Sanches jól fog startolni a bajoroknál, csak remélni lehetett, s nem elvárni. A középpályás a jövő embereként lett bemutatva, s azért is lett szerződtetve. A fiatalnak azonban nagyon nem könnyű megszoknia az új országot, az új környezetet, a nyelvet is beleértve. 

De mindezek ellenére a Bayern lassan kezdhet nyugtalankodni. Nagy fejlődés még nem vehető észre a teljesítményében. Tulajdonképpen egy ligán belüli kölcsönadás jót tenne neki, azért, hogy tapasztalatot szerezzen, játéklehetőségekhez jusson, és hogy integrálódni tudjon. Ezt az opciót azonban Carlo Ancelotti kizárta: „Renato biztos, hogy a következő szezonban nálunk lesz, ez 100 %. Semmi esetre sem adjuk el őt, vagy adjuk őt kölcsön.”

Alonso távozásával több lehetőséget kaphat a csapatban, ebben reménykedik Franck Ribéry is. „Ez egy nehéz év Renato számára. Talán a következő szezonban könnyebb lesz neki, ha Xabi Alonso, nem lesz már köztünk.”

Az azonban, hogy Alonso befejezi karrierjét, nem jelenti egyenesen azt, hogy a portugál kezdő lesz. Sebastian Rudy érkezésével felvetődik megint a kérdés. Ki játsszon? A 6-os pozícióban játszik még Kimmich is. 

Sanches tehát nincs könnyű helyzetben, de nem az ő lenne az egyetlen olyan Bayern játékos, aki igazán csak a második évétől lendülne bele a játékba. „Nagyon sok jó játékossal dolgoztam már, olyanokkal is, akiknek nehezen indult, mert egy teljesen más országba érkeztek” – mondja Ancelotti is. Ezért aztán még nem szabad eltemetni a reményt, hogy a nehéz kezdet ellenére még villoghat a piros-fehér mezben, hogy gólokat lőjön és gólpasszokat adjon.

(fussballtransfer.com)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36966/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Játékosaink,renato sanches
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?