Hitzfeld összehasonlítja Ancelotti és Guardiola Bayernjét…

Kun Béla

Ottmar Hitzfeld a Dortmunddal 1997-ben, a Bayernnel 2001-ben nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Az az.de interjúban beszél a Bayern és a Dortmund csatájáról és az Uli Hoeneß-el való kapcsolatáról és arról is, hogy most, vagy Pep alatt volt erősebb a Bayern.

Hitzfeld:  Egész Németország nézi ezt a mérkőzést, ezért nagy a feszültség

Ottmar Hitzfeld, a szombati mérkőzés jelentőségéről:

„Ez egy presztízs meccs a két legjobb német csapat között. Bayern a Dortmund ellen, ennek már hagyománya van. Én mindig a spanyol el Clasico-val hasonlítom össze. Egész Németország nézi ezt a mérkőzést, ezért nagy a feszültség. És mindketten szeretnének önbizalmat nyerni a kupa elődöntőre.”

A Bayern erősségeiről Carlo Ancelotti alatt:

„Én most egy kicsivel erősebbnek érzem a csapatot, mint Pep Guardiola alatt. A passzpontosság kiváló. A Bayernnek rendkívül sok támadóereje van és magas játékintelligencia. Ancelottinak nagy része van abban, hogy ilyen sikeres a csapat. Egy kicsit többet rotál, s az erők jobban el vannak osztva, mint Pep Guardiola alatt. Az olasz tréner csapatai legtöbbször áprilisban, vagy májusban érik el a csúcspontot. Ezen a Bayern is nagyon jó úton halad.”

Uli Hoeneß-el való kapcsolatáról:

„Nagyon sok győzelmet ünnepelhettünk együtt, de ugyanakkor nagyon kemény vereségeket is ki kellett bírnunk. Ez természetesen összeköt. A nehéz szituációkban támogatni kell egymást. Ő egy jó barátom, nagyon szoros kapcsolat van közöttünk, megbízunk egymásban. Ez nagyon sokat jelent.”

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36964/pics/lead_800x600.jpeg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,dortmund,Előzetesek,Szakmai stáb,uli hoeneß
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?