Kimmich még nem elég stabil és a posztja is kérdéses

A Bayern München nem akarja eladni az ifjú tehetséget, azonban a helye még bizonytalan a csapatban.

Carlo Ancelotti eddig semmi biztosat nem mondott Joshua Kimmich jövőjéről. Eddig. Az Augsburg elleni meccs előtti sajtókonferencián aztán bejelentette, hogy Kimmich nem hagyja el a csapatot. Ancelottitól kezdve Rummeniggén és Uli Hoeneßen át Joachim Löwig mindenki meg van arról győződve, hogy ő Bayern és a Nationalelf jövőjének a kulcsa.

Bár a jövője kétségtelen a Bayernben, addig a posztjával kapcsolatban lehetnek gondok, hiszen Xabi Alonso és Philipp Lahm is visszavonul, így viszont fontos szerep hárulhat a fiatal játékosra.

Rumenigge és Hoeneß a két legnagyobb pártfogója, hiszen ők látják Kimmichben azt, ami bennük is megvolt, mindemellett pedig a jobb-bekk (jobbhátvéd) pozíciójában is képes helyt állni. Persze nem várható el egy ilyen fiataltól, hogy szinte pótolhatatlan játékosokat helyettesítsen egyből.

Joachim Löw elsődlegesen jobbhátvédként számol vele, ami annak is köszönhető, hogy az idény első fele lényegesen jobbra sikerült neki. A Bayernnél jelenleg nem számít alapembernek, ez is aggaszthatja a szövetségi kapitányt. Erre a megoldás csak Carlo Ancelotti lehet, aki jobban preferálja a stabil védekezést, így Kimmich a középpályán kap szerepet Xabi Alonsoval, Thiagoval és Vidallal egyetemben. Nagyon nehéz helyzetben van ennyi jó játékos mögött, ám hosszútávon ő jelentheti a jövőt.

Azonban Kimmichnél nincs meg még a stabilitás, ami a posztját nézve alap kellene legyen. Guardiolánál Lahm számos poszton megfordult, és bizonyította sokoldalúságát, és azt, hogy mindenhol képes egyenletes teljesítményt nyújtani. Nos, ez Kimmichben még nincs meg.

Természetesen egy olyan fiatal játékostól, mint ő, ez még nem várható el, főleg, mert karrierje kezdetén jár. Az ő korában fontos a játéklehetőség, ami egy fontos lépés lehet a karrierjében. Carlo Ancelottinak pedig lassan el kell gondolkodnia, hogy mi is a terve Kimmichhel...

(bavarianfootballworks.com)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36791/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Játékosaink,joshua kimmich
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?