Vidal gólokat jegyzett elő a Real ellen

Kun Béla

A chilei harcos nagyon elszántan készül a Bajnokok Ligája párharcra a címvédő ellen. Vidal azt is elárulja az interjúban, hogy szerinte mi fog dönteni a Real Madrid elleni negyeddöntőben. 

Vidal: bízom a csapatunkban, és abban, hogy Európában ez a mi évünk lesz

A harcosnak is szüksége van pihenőre. A 6:0-s augsburgi győzelem alkalmával Vidalt Carlo Ancelotti pihentette. A chileinek, aki az elmúlt héten a válogatottal volt úton, a döntő hetekre top formában kell lennie. 

- Senor Vidal, az Augsburg ellen pihenhetett...

- Vidal: Ez így van. Az utazás kimerítő volt, és fáradt is voltam. A csapat nélkülem is nagyon jól játszott az Augsburg ellen. Ami engem illet, egy kis energiapótlás jót tud tenni. Most nagyon fontos mérkőzések következnek, amelyek meghatározzák az egész idényünket, ezért már kedden topformában szeretnék lenni.

- A salátástál már szinte kézben van…

- Vidal: úgy néz ki. Innentől kezdve minden rajtunk múlni. Ha a következő négy meccsünket megnyerjük, bajnokok vagyunk, és teljes mértékben a Bajnokok Ligájára és a Német Kupára tudunk koncentrálni. 

- A Real Madrid elleni meccsre, ön már pár gólt elő is jegyzett

- Vidal (nevet): Az elmúlt héten a válogatott mérkőzés után mondtam ezt. Két szép meccs lesz, az már biztos. Nem győzöm kivárni, hogy egy olyan csapat ellen játszunk, amelyik olyan minőséget képvisel, mint mi. Meglátjuk, ki az erősebb közölünk, de nagyon bízom a csapatunkban. És abban, hogy Európában ez a mi évünk lesz.”

- Hogyan tudná értékelni, az ilyen laza mérkőzéseket, mint például az Augsburg ellen?

- Vidal: Az Augsburg nem igazán tudott minket megszorongatni. A Hoffenheim, és a Dortmund ellen, teljesen más mérkőzés lesz. Többet fog követelni tőlünk, és épp időben a Real Madrid ellen a topformába fog minket tolni. Mi már a hazai meccsen ki szeretnénk nyitni az elődöntőbe vezető ajtót.

- Mi fog dönteni a Real Madrid ellen?

- Vidal: A koncentráció. Az eladott labdák mennyiségét alaposan csökkentenünk kell, és az adódó lehetőségeket ki akarjuk használni. Nem azt gondolom, hogy a vendégek fogják irányítani a meccset, ezért nagyon fontos, hogy minél kevesebb hibát kövessünk el, és a lehetőségeinket olyan gyorsan, ahogy lehet, ki kell használnunk.”

- Más mérkőzést vár, mint a tavalyi évben az Atlético Madrid ellen?

- Vidal: Természetesen, ez egy teljesen más meccs lesz. A Real nem az a csapat, amelyik beáll védekezni, és kivár, mint az Atlético. Real egy nagy csapat, akik játsszák a játékukat, és tudomásul kell vennünk, hogy ők a címvédők. Ezért is lesz különleges mérkőzés számunkra. Egy olyan csapattal játszani, amelynek minősége olyan, mint a miénk, mindig jó.

- És Ancelotti a kulcs?

- Vidal: Nem tudom. Természetesen ismeri a játékosokat, az ott töltött időkből. De ez a játéknak egy másik oldala. Időközben azonosultunk az ő filozófiájával, de nem tudjuk, hogy játszik a Real, és azt sem, hogy miként fog ellenünk játszani. Ezért gondolom azt, hogy az a csapat jut a végén tovább, amelyik koncentráltabb lesz.

(tz.de)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36811/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,real madrid
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?