Robben és Ribéry értékelése az edzőkről. Kik voltak számukra a legjobbak?

Nagy Zsófia

Már jó pár címet megnyertek a FC Bayernnel, így Franck Ribery és Arjen Robben pontosan tudják, hogy mi egy edző a feladata és hogyan kell vezetnie egy csapatot.

Ribéry és Robben: dicsérték Hecknest, van Gaalt és Ancelottit is. Guardilát meg sem említették...

Franck Ribéry és Arjen Robben bíznak egy újabb, címekben gazdag szezonban a Bayern München csapatával. A döntő hetek előtt visszatekintettek a múltba: „Ottmar Hitzfeld és Jupp Heynckes voltak a legjobb hatással rám. Nagyon jó edzők voltak és ez fontos a játékosok számára" - így fogalmazott a francia játékos a Sky Sport News-nak adott interjúban, amelyben Robbent is megszólaltatták.

Hitzfeld a 2007/2008-a szezonban volt a szakvezetője Ribérynek, aki akkor töltötte az első szezonját a Münchennél, Heynckes-szel 2013-ben triplázott.

A kettős interjúban Robben is visszaemlékezik arra az időre, amikor az FC Bayernnél kezdett: számomra az első év nagyon fontos volt. Louis van Gaal nagyon sokat segített nekem.”

2009/2010-ben is nagyon közel volt a triplázás, ám az interes Diego Milito a BL-döntőben szerzett két találatával összetörte a Bayern álmát. A holland elmondta, hogy szerinte mi a fontos Ribérynek, mire van szüksége: Franck számára fontos, hogy megbízhasson az edzőben és fontos a nyitott kommunikáció is”

Ribéry Ancelottit is dicséri

Ribery így jellemezte az aktuális Bayern trénert, Carlo Ancelottit: „Carlo nagyon jól csinálja. Sokat beszél és nagyon sok bizalmat ad. Ez nagyon fontos.”

Leginkább az olasz szakvezetőnek köszönhető, hogy optimistán tekint a következő nagy feladatra - a Bajnokok Ligája negyeddöntőjére: nagyon nehéz lesz számunkra, de a Madridnak is az lesz.

Robben szerint 50:50 százalék az esély. Nagyon jó napod kell legyen és szükséged van egy kis szerencsére is - mondta a holland gólvágó.

Robbennek vannak elvárásai Dortmunddal szemben: a Dortmundnak volt sok problémája a sérülésekkel, de most nagyon jók. Nagyon jól játszanak, és jó esélyeik vannak a Bajnokok Ligájában. Szerinte várható, hogy behozzák a Lipcsét és másodikak lesznek.

Robben a Dortmund elleni csatára utalva elmondta: számára nagyon fontos a BVB elleni Német Kupa mérkőzés, hiszen be akar kerülni a csapatával a döntőbe.

Három cím van jelenleg „tálcán” és ez tökéletes ajándék lenne a szezonban visszatér régi-új elnők Uli Hoeneß számára - véli Robben. „Amikor jöttem, akkor Hoeneß a padon ült, most pedig ő az elnök. Szép, hogy újra itt van, hiszen az ő jelenléte nagyon fontos - ezt pedig már Ribéry mondta Mr.FC Bayernről. Robben sem fukarkodott az elismeréssel: Hoeneß egyszerűen a Bayern München. Ő nagyon fontos a klub számára és érezhető, hogy a szívében van a Bayern, együtt lélegzik a csapattal.

Forrás: tz.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36717/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,franck ribéry,Játékosaink,Szakmai stáb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?