Megkezdődött a Bayern szerkezetváltása

Kun Béla

Idén Lahm és Alonso akasztja szögre a csukát. Hamarosan követi őket Ribéry és Robben is. A Kapitány elmondta, hogy kik lesznek a következő korszak vezető egyéniségei a Bayern életében.

A nagy öregek... Robben, Lahm és Ribéry
Még 11 mérkőzés, vagy, ha minden jól megy akkor még 15. Így néz ki Philipp Lahm búcsúszezonja. Az idény után a Bayern kapitánya, számos díj tulajdonosa (Bajnokok Ligája győzelem, világbajnoki cím, stb.) szögre akasztja a csukát. 

Egyelőre nem lesz sportigazgató

Szinte kész tényként kezelték, hogy sportigazgató lesz. Ám végül - egyelőre - mégsem lesz az. Az okokról több interjúban beszélt, de annyit most is elmondott, hogy nem kapott volna elég felelősséggel járó hatáskört Uli Hoeness miatt.

A csúcson kell abbahagyni...

A döntésről, hogy a tervezettnél korábban, már idén befejezi a karrirjét, azt mondta: tulajdonképpen ez egy megérzés volt. Mindent átgondoltam. Senki nem látja, hogy mennyire nehezemre esik a meccs után másnap felkelni. Eltart egy ideig, amíg minden ízület kipiheni magát. Még tudom magam a pályán kontrollálni, de nem megy olyan könnyedén, mint korábban. Vegyünk példának egy angolos hetet: Bajnokok Ligája szerdán, aztán bajnoki szombaton. Két nap múlva már teljesen regenerálódtam, ma ez már tovább tart, több időre van szükségem. Ezért születt meg bennem az elhatározás a befejezésről.

Amerika, Kína és a nagyon sok pénz

Az amerikai és kínai lehetőségekről azt mondta, hogy az a mottó mostanság, hogy "egy új kultúrát szeretnék megismerni. Vagy még jobb: egy új nyelvet..." Természetesen teljesen irreális, ami ma már ott folyik. Nekem itt szerencsém volt, sok pénzt tudtam keresni. Számomra emiatt soha nem volt téma, hogy máshova eligazoljak. Szívesen vagyok a jól megszokott környezetemben. A családom, a barátaim is itt vannak. Sohasem voltak pénzügyi motivációim. Én mindig azt szerettem, ha aszerint fizetnek meg, ahogy a csapatszerkezetben a valódi értékemet látják

Változó Bayern

„Én indítom el a változást a karrierem befejeztével. Xabi Alonso is abbahagyja a szezon végén. Franck Ribéry és Arjen Robben is közeledik ehhez a döntéshez. A szerkezetváltás elindult. Én Thomas Müllerben és Manuel Neuerben látom a saját természetes utódaimat. Ők már most egyre több felelősséget vállalnak. És mellettük még vannak más játékosok is. David Alaba is itt lett nagy, Mats Hummels és Jerome Boateng oszlopos tagjai a válogatottnak. Ezeknek a játékosoknak, jobb, hogy én most elmegyek. Mert ezek után ők egyre inkább erősödve bele tudnak nőni a vezető szerepükbe" - mondta az idény végén visszavonuló Kapitány.

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36719/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?