Philipp Lahm: nem a Bayern München a hibás!

Jakab Norbert

A Kapitány visszaszól Murinhonak és mindenki  másnak, aki beszólt a Bayernnek az elmúlt időszakban. És őszintén beszél arról is, hogy ki miatt nem vállalta a sportigazgatói posztot.

A Kapitány megvédi a klubját

Philipp Lahm fájlalja, hogy a Bundesliga idei szezonjában nincs valódi verseny. Szerinte ennek nem egyedüli oka a Bayern München óriási költségvetése, nem csak emiatt vezeti  máris 13 pont előnnyel a tabellát. 

Lahm az olyan erősebb csapatokat okolja, mint például a Borussia Dortmund, a Schalke és a Wolfsburg amiatt, hogy nem tudnak versenyhelyzetet teremteni: „nem volt más a pénzügyi helyzet a ligában azokban az években sem, amikor mi másodikként vagy negyedikként végeztünk” – mondta a Stern magazinnak. 

„Nem gondolom, hogy a Bayern München az egyedüli felelős, amiért ilyen jól csinálja a dolgokat. Hogyha 13 pont előnyünk van 25 mérkőzés után, ez azt jelenti, hogy más tehetősebb klubok, mint a Schalke vagy a Wolfsburg nem teljesítettek folyamatosan jól.  A Borussia Dortmund egy hihetetlenül tehetséges csapat, amely a Bundesliga címért folytatott küzdelmet sokkal szorosabbá tehette volna. Jóllehet, azt is el kell mondjam, hogy a Bundesliga többi csapatából hiányzik a minőség – mondta őszintén és keményen a Kapitány.

A 33 éves játékos, aki hét Bundesliga címet és egy Bajnokok Ligáját nyert a Bayernnel, azzal az érzéssel fog visszavonulni a szezon végén, hogy kihozta a maximumot a karrierjéből: „még mindig tudom kezelni a legtöbb szituációt a pályán, de nem ugyanazon a szinten, mint ahogy megszoktam.”

Mikor arról kérdezték kit lát utódjának a Bayern csapatkapitányaként, akkor Thomas Müllert és Manuel Neuert nevezte meg, mint ideális jelölteket. Nagyon nem értene azzal egyet, hogy vásároljanak egy nagy játékost, és arra bíznák a csapat vezetését: „nem működik az, mikor vásárolsz egy új játékost, és azt mondod neki, hogy cipelje a vállán a csapatot és tartson össze mindent,” – mondta. Lahm szerint: „a klubbal együtt nőni fel és együtt virágzani ki vele, az, ami a legfontosabb dolog.”

Lahm volt a várományosa a Bayern sportigazgatói posztjának a visszavonulása után, de elmondta, hogy Uli Hoeness erőteljes jelenléte a klubnál egy olyan tényezőt jelentett, ami miatt visszamondta ezt a pozíciót. 

Lahm szerint Hoeness nem igazán volt kész arra, hogy megadja az elegendő kontrollt számára a Bayern ügyeinek megszervezésében.  De hozzátette: ezzel neki nincs baja:

„Általánosságban elmondható, hogy csak akkor lehet befolyásolni a dolgokat a csapaton belül és a csapat körül, mikor megkapod a szükséges felelősséget. Úgy gondolom Uli Hoeness túl energetikus – túl fiatal – hogy engedje ezt. Még mindig ő maga akarja befolyásolni a dolgokat. És minden joga megvan rá, hogy ezt tegye, ő a Bayern elnöke és hihetetlen dolgokat ért el a klub számára.”

(espnfc.com)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36716/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,philipp lahm,uli hoeneß
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?