Kimmich helyett (vagy mellett) egy ifjú spanyol játékos veszi át Alonso helyét?

Bodonyi Zsófia

A Bayern felkészül arra, ha Kimmich távozni akar a nyáron. Már megtalálták a helyettesét, bár nem lesz egyszerű Münchenbe csábítani.

Ki léphet Alonso örökébe? Kimmich? És ha távozik?

Ki örökli Xabi Alonso helyét?

Xabi Alonso nyáron visszavonul. A spanyol játékos szerint ez a megfelelő időpont arra, hogy szögre akassza a csukát. Kimmichről pedig úgy gondolja, hogy fiatal, feltörekvő játékosként megfelelő utánpótlás az ő posztjára: „fantasztikus játékos. Minden poszton nagyon jól játszik, nagy jövő előtt áll, még sok-sok éve lehet a klubnál.” Alonso igyekezett minden tudását átadni a fiatalabb játékosoknak, így tiszta lelkiismerettel vonulhat vissza.

De! Még mindig nem tiszta, hogy Kimmich jövőre Bayern-mezt fog-e viselni. Jelenleg az RB Leipzig, sőt a Manchester City kívánságlistáján is szerepel. Ezért a müncheniek alternatívák után kutatva körülnéztek a piacon és már elő is került az egyik Bundesliga-riválisnál játszó nagyon érdekes játékos neve. 

Frankfurtból Münchenbe?

A Mundo Deportivo információi szerint az Eintracht Frankfurt egyik játékosa előkelő helyen áll a Bayern kívánságlistáján: a 23 éves Omar Mascarell került eszerint a Bayern megfigyelőinek látókörébe. A spanyol játékost, aki az ősellenség Madridból érkezett, 2019-ig szerződés köti a Frankfurthoz és vásárlási szándék esetén minden esetben a Real Madrid képviselőivel kell először tárgyalni, mivel visszavásárlási opciójuk van.

Ebben az ügyben az sem tiszta, hogy a spanyol játékos egyáltalán el akarja-e hagyni Frankfurtot? Legutóbb lelkesen nyilatkozott a játékos a Sport Bildnek: „itt egyszerűen minden jó. A csapat, a stadion, a szurkolók és a környezet is.” Csak a múlt nyáron csatlakozott a játékos a Real második csapatától a Frankfurthoz és azonnal meggyőzte a kritikusokat.

Mindketten Münchenben? Miért ne?

Ha az Eintracht Frankfurt el akarná adni a játékost és a Real Madrid nem kívánna élni a visszavásárlási opciójával, Mascarell minden bizonnyal egy érdekes játékos lehetne az FC Bayernnek. Ha KImmich úgy döntene, hogy maradna Münchenben, a két játékos együtt a támadó középpálya igazi fegyvere lehetne, és még változatosabban tudnának játszani. Tehát: miért ne?

(geiletore.de) 

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36623/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink,joshua kimmich,xabi alonso
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?