Eltékozolt tehetségek. Nagy ígéretként érkeztek a Bayernhez, de nem lettek sztárok

Kun Béla

10 olyan játékos, akiktől sokkal többet várt a Bayern és a világ.

Breno! Nagy sztár lehetett volna. Ostobán elpazarolta a legszebb éveit a börtönben...

A bajor alakulat mindig nagy nevekből és sztárokból áll. De időről időre akadnak olyan játékosok, akik nem tudnak az elvárásoknak megfelelni. Vannak olyanok, akik végül kisebb karriert befutnak a Bayernes időszakuk után, míg mások szinte elfeledett játékosok lettek. Íme, 10 egykori müncheni nagy ígéret:

10. Roque Santa Cruz

A” Sportfreunde Stiller” ismert számára is utalva, olyan volt a paraguayi, mint a mindenre kapható futballszurkoló. 2007-ben hagyta el a csapatot és azt követően még játszott pár európai – nem top- klubban. Angliából Spanyolországba került, most pedig már a saját hazájában játszik az Olimpia Asuncion csapatánál.

9. Ze Roberto

Igen, a középpálya egykori motorja még mindig játszik! A 42 éves brazil meghosszabbította szerződését ez év decemberéig a brazil Palmeiras Sao Pauloban.

8. Mehmet Ekici

Bár ma már szinte senkinek nem mond semmit a neve, a török származású játékos játszott a Bayerben, mielőtt 2010-ben a Nürnbergbe került kölcsönbe. Ma Ekici Törökországban játszik a Trabzonspor csapatában.

7. Danijel Pranjic

Pranjic a rugalmasságával nagyon jó kiegészítő játékosa volt a bajoroknak. A horvát a Bayernes karrierje után Portugáliában, Spanyolországban és Görögországban is játszott. Most Oroszországban az FC Koperben lép pályára, sőt, ő a csapatkapitány.

6. José Sosa

Az áttörés a kétségtelen tehetsége ellenére sem sikerült neki a münchenieknél. Az argentin játékos most egy európai top klubban játszik. Miután Ukrajnában, az Atlético Madridban és a Besiktasban is szerencsét próbált, mostanra sikerült neki az áttörés Olaszországban. Az AC Milanban rendszeresen szerephez jut.

5. Martin Demichelis

A belső védő a müncheni időszakában legyőzhetetlen volt. München után Malagára költözött, utána pedig a Manchester City-hez került. Atletico Madrid és az Espanyol következett, de mostanra végül visszatért a Malagához.

4. Christian Lell

A most 32 éves játékos egykor az FC Bayern tehetségei közé tartozott. De sosem tudott igazán a Bayern alapemeberévé válni. A Hertha Berlin következett majd a levantei kirándulása után jelenleg egy alsóbb osztályú csapatban, a felső-bajorországi FC Weyarnban játszik.

3. Edison Braafheid

A holland mostanra visszatért hazájába. A Bayern után a Celticben, Hoffenheimban, a Twente Enschede-ben és a Lazióban is játszott. Jelenleg az FC Utrecht csapatában lép pályára.

2. Breno

Az ő története ismert lehet. Annak ellenére, hogy börtönviselt, Breno még mindig focizik. Az egykor 10 milliót érő védőjátékos az FC Sao Pauloban lép pályára. 4 évig nem focizhatott a müncheni börtönbüntetése miatt.

1. Diego Contento

A balhátvéd ígéretes tehetségként volt számon tartva, de a hozzá fűzött reményeket nem tudta beváltani. A német-olasz származású játékos egy egykori szintén müncheni focistát követett Franciaországba. Willy Sagnol a Girondis Bordeaux-ba hívta. Ott Contento még mindig ott játszik, sőt, biztos helye van a csapatban. ennek ellenére nem is oly régen az egykori müncheni játékos azt mondta, hogy nagyon szívesen visszatérne Bajorországba, ami egy álom lenne számára.

Forrás : http://www.90min.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36614/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN TÖRTÉNELEM,Legendás játékosok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?