Tovább menetel a német válogatott, győzelem Azerbajdzsánban is

Tóth Renáta

A világbajnoki címvédő német válogatott vasárnap este ötödik selejtező mérkőzésén is győzni tudott, a házigazda Azerbajdzsán ellen. Schürrle duplájával, valamint Müller és Gomez 1-1 találatával 4:1-es győzelmet arattak.

Schürrle, Gomez és Müller: a vasárnap esti góllövők

A német válogatott első gólhelyzetére a mérkőzés 15. percéig kellett várni, Jonas Hector révén. Négy perccel később a vendégek gólnak örülhettek, a 4 év után visszatérő André Schürrle szerezte meg a vezetést a németeknek. A 31. percben kiegyenlített az ellenfél, Dimitri Nasarow lőtt Bernd Leno hálójába.

Ám a németek nem vártak sokáig a válasszal, a 36. percben Müller, majd a félidő lefújása előtt Gomez (45.) is betalált az azeri kapuba.

A második félidőben kicsit lelassult a játék. A németek irányították a meccset, a hazaiak pedig keresték a lehetőséget az előretörésre. Mindkét félnek voltak helyzetei, ám Schürrle a 81. percében lőtt újabb góljával bebiztosította a német válogatott győzelmét.

Joachim Löw: Elégedett vagyok a teljesítménnyel. Nem minden arany, ami fénylik. Sok dolgot csináltunk jól, de akadt olyan is, ami nem sikerült. André Schürrle két gólt is lőtt, ez az önbizalmának is jót tesz majd.

André Schürrle: Nagyon jól érzem magam, az edző bizalmat adott nekem, és ezt megszolgáltam. Összességében nehéz munka volt, de a döntő pillanatokban ott voltunk.

Mats Hummels: Kicsit többet engedtük az ellenfelet játékba, mint kellett volna. Kissé arrogánsak voltunk, ezt nem találom jónak, ezáltal nehezebb volt a mérkőzés számunkra.

forrás: dfb.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36566/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők,Hírek a válogatottról,Játékosaink,mats hummels,NATIONALELF HÍREK,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?