Igazi lángelmék: A Top 10 vezető játékosszemélyiség a Bayern történelmében

Kun Béla

Az FC Bayern München hosszú történelmében nem csak a legjobb góllövők, hanem a legaktívabb, vezető személyiségű játékosok is felhívták magunkra a figyelmet. Most jöjjön ebből a kategóriából a legjobb 10. A finom technikai tudástól az „agresszív vezetőig”:

10. Xabi Alonso

Toni Kroos távozása után, 2014-ben szerződtette a bajor csapat Xabi Alonsót. Az leigazolása óta a spanyol sztár a játék felépítésével és a pontos passzaival nyújt meggyőző teljesítményt. Nyáron, 35 évesen fejezi be karrierjét.

9. Franz Roth

12 éven keresztül (1966-78), hordta a Bayern mezét, s karrierjében felállított egy különleges rekordot. A középpályás három Európa Kupa döntőben, három gólt szerzett. A robosztus megjelenése miatt a memmingeni születésű játékos a „bika” becenevet kapta.

8. Paul Breitner

A müncheni saját nevelés 1970-ben került be a profi csapatba és 4 évvel később a Real Madridhoz igazolt. A karrierje utolsó 5 évében (1978-83), ismét a Bayernben játszott. A középpályás nem csak a jó teljesítményével, hanem a frizurájával is felhívta magára a figyelmet.

7. Mehmet Scholl

15 éven keresztül szerepelt a karlsruhei születésű, de saját nevelésű játékos a Bayern színeiben. 2007-ben fejezte be karrierjét. Technikailag nagyon képzett volt, s elbűvölte a szurkolókat egyik-másik kabaréba illő alakításával.

6. Thiago Alcantara

A spanyol sztár Pep Guardiola által idehozott játékos, 2013 nyarán az FC Barcelonától, 25 millió Euróért lett szerződtetve. Carlo Ancelotti alatt a technikailag kifinomult játékos a gólveszélyességével még egy lapáttal rátett a teljesítményére. A Bayernben még 2019. június 30-ig van érvényes szerződése.

5. Michael Ballack

4 éven keresztül (2002-06-ig) állt Michael Ballack a Bayernnél szerződésben. A „kapitány” nem csak védekezésben, hanem a támadójátékában is meghatározó volt. A 157 bayernes tétmeccsén a 62 gólt ért el.

4. Toni Kroos

Toni Kross a Bayernben töltött évei alatt világklasszissá nőtte ki magát. A 27 éves középpályás, mint biztos labdaosztogató hívta fel magára a figyelmet, valamint azzal is, hogy kiváló lövéstechnikája van. A Bayernben 205 tétmeccsen 24 gólt ért el, s 49 gólpassza volt. 2014 óta a középpályás a Real Madridban játszik.

3. Lotthar Matthaus

A német rekordválogatott 1984-88-ig és 1992-2000-ig szerepelt a Bayernben. A második időszakban Lotthar Matthäus a középpályáról a söprögető posztjára váltott át. Ám a védekező szerepéből át tudott kapcsolni a támadások szervezőjévé is.

2. Stefan Effenberg

Stefan Effenberg a Bayernnél kétszer is megfordult (1990-92, és 1998-2002). Leginkább a második időszak alatt kiváló rendezője volt a Bayern játékának. Úgy értette a csapat vezetését, mint senki más. „Effe” nagyon sokat futott és nagyon jól látott a pályán.

1. Bastian Schweinsteiger

A saját nevelésű bajor játékos, az első profi éveiben leginkább szélsőként játszott. Egy idő elteltével lett belőle középső középpályás, ahol nem csak szenvedélyesen lépett bele a párharcokba, hanem nagyon jó volt a támadások szervezésében is. 2015 júliusában szerződött a „FussballGott” a Manchester Unitedhez, onnan pedig a napokban az amerikai Chicago Fire-hez.

Forrás : http://www.90min.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36561/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN TÖRTÉNELEM,Legendás játékosok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?