Gondban az FC Bayern? Elbukik a Real Madrid ellen vagy sikeres lesz az Ancelotti-faktor?

Kun Béla

Az FC Bayern nemzetközileg ismét a nehéz súlycsoportba tartozik. Az elmúlt években nem volt elődöntő a Bayern nélkül, igaz döntő sem volt a Bayernnel az elmúlt három szezonban.

Működik-e, elég lesz-e az Ancelotti-faktor a Real ellen?

A probléma, sok szakértő szerint a megfelelő motiváció hiánya és a hiányos keret a szezon végére.

A Bundesliga hasonlóan az ideihez, már korábban eldőlt. Ezért a Bayern igazából komoly versenyhelyzet nélkül érkezhet idén is az elődöntőbe. A Realnál teljesen más a helyzet, ha nem megy a ligában, akkor elhúz a Barcelona. Jelenleg 2 pont különbség van a két csapat között, tehát minden győzelem aranyat ér.

Kritika Pep Guardiolának

Azt, hogy Pep a bajorokkal sikeres volt, a szakértők sem vitatják. Viszont az, hogy a három elődöntőben, három spanyol csapat ellen esett ki, nyomot hagyott maga után. 

Amiben kritika érheti Guardiolat az, hogy amíg a szezon első felében nagyon jó állapotban voltak a Bayern játékosok, addig a szezon második felére egyre több sérült lett, s a játékosok túlhajszoltak voltak. Ez utóbbi azt a benyomását keltette, hogy a csapat teljesítményének rovására ment. Azt is még Pep rovására írják, hogy a Bundesliga korai megnyerése után nem tudta huzamosabb ideig fenntartani a csapat motivációját. Ezek a lélektani dolgok vezettek oda, hogy a szezon döntő részében már nem volt ütőképes a csapat. És ezért esett ki háromszor is a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Mit jelent az Ancelotti-faktor?

Carlo nagyon ért a Bajnokok Ligája megnyeréséhez. És eddig a Bayern szezonja is teljesen máshogy néz ki, mint Guardiolával. 

A Bayern az elején kicsit botladozott, és voltak problémák, ami a Bundesligában a kisebb csapatok elleni szenvedésben nyilvánult meg. Ez oda vezetett, hogy most is koncentráltnak kell lenni. 
A két győzelem az Arsenal ellen abszolút meggyőző volt. S a csapat duzzadt az erőtől, és nagy kedvvel játszottak. Ez annak is köszönhető volt, hogy szinte teljes a Bayern kerete, kivéve most egy pár napra Costát. 

Itt a Carlo Ancelotti rendszer jobban működik. Mialatt az elején nehezebben ment, most a csapat az elmúlt hetekben nagyon meggyőző volt.

Az edző a motiváció még meg tudta tartani, és a keret nagyon nagy részét is megőrizte épségben a szezon hajrájára. Remélhetőleg, működőképes lesz ez az Ancelotti-faktor, mert a Real ellen enélkül esélytelen a gárda.

(geiletore.de)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36554/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Elemzések,Előzetesek,pep guardiola,real madrid,Szakmai stáb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?