Azerbajdzsán-Németország vb-selejtező: Khedira lesz a csapatkapitány

Tóth Renáta

A szombat esti sajtótájékoztatón a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw mellett Sami Khedira válaszolt az újságírók kérdéseire. A címvédő válogatott vasárnap este játszik Azerbajdzsán ellen a bakui Tofiq-Bahramov stadionban.

Khedira és Löw válaszoltak az újságírók kérdéseire a sajtótájékoztatón

Sami Khedira...

Az Azerbajdzsán elleni feladatokról: Egy nagyon összetett mérkőzés előtt állunk, ahol a kezdettől fogva nagyon kell koncentrálnunk és komolynak kell lennünk. Komolyan vesszük az ellenfelet és egy jó játékot akarunk nyújtani, és győzelmet elérni. Nem egyszerű itt játszani. 2009-ben már voltam itt, akkor 2:0-ra nyertünk.

a különbségek a legutóbbi nehézkes EB-selejtező és a jelenlegi selejtező sorozat között: Ha a selejtezőt komolyan vesszük és a mérkőzés elejétől mindent beleadunk, az ellenfél pedig tényleg játszik, sokkal több szórakozást ad, mint egy győzelmet görcsösen elérni. Ebben segít nekünk a szövetségi kapitány, és úgy akarunk játszani, mint a legutóbbi őszi selejtező meccsen.

a nehéz EB-selejtezőről:
95% nem elég, észrevettük, hogy ez nem így megy. Az Európa-bajnokságon egy nagy lehetőséget szalasztottunk el végül. Nem azt akarom mondani, hogy teljesen elégedettek voltunk, de így vannak új, sikerre éhes fiatal játékosaink.

karrierje jelenlegi szakaszáról: Két-három héten belül 30 éves leszek. Ebben a korban az ember ismeri a testét, és tudja, mi a legjobb számára. Megtaláltam a legjobb módot arra, hogy a legjobb formámban legyek, mint most is itt a válogatottban. Itt megvan a helyem, nagyon jó a kommunikáció az edzői stábbal és a játékosokkal is, és legalább a következő évi világbajnokságig folytatni szeretném.

a szerepéről a Juventusnál: Boldog vagyok, hogy Olaszországban megtaláltam a helyem, és ezáltal egy rugalmasabb játékos vált belőlem. Taktikailag sokat tanultam, és tanulok is a mai napig hozzá, amit a válogatottba is magammal hozok. A Juvénál több szabad teret kapok a játékban elöl, így gólveszélyesebb lehetek. A Real Madrid és a Juventus világklasszis csapatok, de teljesen különbözőek.

Bakuról: 2009 óta sok minden változott. Ma a fiatalabbak a városba mentek, én a fizioterapeutánál voltam. A város szép benyomást kelt, szívélyesen fogadtak minket.

Joachim Löw ...

az Azerbajdzsán elleni mérkőzés jelentőségéről: Hosszú idő óta ez lesz az első selejtező mérkőzés. A célunk egyértelmű, júniusig, a San Marino elleni mérkőzéssel bezáróan pontvesztés nélkül menetelni tovább; tehát a három pont. Tudjuk, nem lesz egyszerű, hosszú volt az út, hozzá pedig az időeltolódás is, de ez nem lehet kifogás. Ha rendesen koncentrálunk, nyerni fogunk.

az Anglia ellen pihentetett játékosokról: Khedira, Draxler és Gomez rendesen tudtak edzeni. Özilnek problémái vannak a hátával, az utolsó edzés végéig várnunk kell, ezután tudunk dönteni majd.

a belső védelemről: Höwedes holnap kezdeni fog, Hummels mellett a belső védelemben. Ésszerű volt, hogy az angolok elleni mérkőzést kihagyja, a Schalke csapatában nagyon sokat játszott. Toni Rüdiger régóta nem játszott már, ezért is akartam látni őt Anglia ellen játszani.

André Schürrléről: Az ő helyzete a Dortmundnál neki és nekünk sem teljesen kielégítő. Ezen a héten ismét felfedeztem, milyen képességei vannak, mennyire dinamikus játékos. Az edzésen nagyon jó és eredményes volt, fitt benyomást keltett egészségileg és testileg is. André az edzéseken nagyon motivált és lelkes volt.

Sami Khediráról: Sami lesz ma a csapatkapitány. Hogy miért? Mert vezető típus, győztes mentalitású, jól kommunikál és professzionalizmust mutat. Egy igazi példakép. Ez Sami Khedira.

Mario Gomezről: Mario szintén kezdő lesz. Szükségünk lesz rá összekötőként a védelemmel. A Wolfsburg legutóbbi mérkőzésein is bizonyított, így játszani fog.

a kapuskérdésről: Erről még nem beszéltünk, holnap ki áll a kapuban majd. Marc-André ter Stegen Anglia ellen nagyon-nagyon jól tartotta magát, de a másik két kapusunk, Kevin Trapp és Bernd Leno is nagyon jól edzettek. Az utolsó edzés után döntünk Andreas Köpkével, ki fog játszani majd.

Bakuról: Egy hihetetlen fejlődést és növekedést lehet látni a városon, a sportban is. A válogatott taktikailag fejlődött, jól szervezett és értik azt, hogy kell jól védekezni és elöl is jól játszani. Testileg erősek, lélekben motiváltak. Egy teljesen más válogatottat látok, mint 2009-ben és 2011-ben. Az alapoktól kezdve változtak pozitív irányban.

forrás: Abendzeitung München

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36552/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?