Szenzációs Bayern győzelem!

Kun Béla

A Bayern legyőzte a BL egyik legerősebb csapatát!

Értékes győzelem, főleg, ha a továbbjutást is sikerül majd kivívni

Az álom a hölgyek számára, hogy a Bajnokok Ligájában elődöntőbe jussanak, továbbra is. És még hogy?! Rekordot jelentő 7300 néző előtt a Grünwalder Stadionban győzték le a müncheni leányok a párizsiakat 1:0-ra. A mérkőzést eldöntő gólt a 72-ik percben Vivianne Miedema érte el. A továbbjutásról döntő visszavágó mérkőzést 29-én játsszák, Franciaországban.

Az FC Bayern elnöke, a profi csapat trénere Carlo Ancelotti, és az év német edzőjének választott Julian Nagelsmann (TSG Hoffenheim), valamint az alelnök Dr. Fritz Scherer jelenlétében küzdöttük ki a győzelmet a francia lányok ellen.

Nem a legjobb kezdés:

Az elmúlt év elődöntősei ellen Wörlének majdnem egy komplett csapatnyi – összesen 11 - hiányzóval kellett kiállnia! Simone Laudehr, Melanie Leupolz, Nora Holstad, Stefanie van der Gragt, Fridolina Rolfö, Mana Iwabuchi, és Anna Gerhardt például mind sérülés miatt. 

Rögtön az elején több helyzete volt a franciáknak. Már a 6. percben helyzetbe kerültek, de a bajor kapushölgy lábbal hárított. Később a francia Shiley Cruz távoli lövése a kapufán csattant, majd a kipattanót a párizsiak kiválósága Marie-Laure Delie a 8. percben a kapu fölé lőtte.

Tappsal mentek az öltözőbe:

Szerencsével és ügyességgel azonban a nehéz pillanatokat túlélték a bajor lányok. Jól fel tudtak lépni a technikailag képzett és gyors francia lányok ellen. S az előrejáték is javult. A 12. percben Miadema lövését a büntetőterületen blokkolták. Nicole Rolser pedig 5 méterről centiméterekkel lőtt csak mellé. 

A párizsiak a 20. perc után nem nagyon tudtak a bajor kapura veszélyesek lenni. Csak egy 18 méteres lövéssel veszélyeztettek az első félidő hosszabbításában. 

Belső kapufától a gólig

A második félidő elején is a bajor kapuslányé volt a főszerep, több helyzetnél kellett hárítani. 
A franciák nyomása erősödött, de a bajorok kitartottak, s szenvedélyesen játszottak. Annak ellenére is, hogy csak a 63. percben jutottak el helyzetig. Aztán jött a 72. perc, Sara Döbritz a büntetőterületen kívül lekezelte a labdát, Miedamának passzolt, aki 15 méterről megeresztett egy lapos lövést, a labda pedig a belső kapufáról vágódott a hálóba. 

Postafordultával azonban majdnem jött az egyenlítés, de Christiane 10 méterről nem találta el a kapunkat. Majd egy fejes ment épp hogy csak mellé, és még a 90. percben is kellett Korpelának hárítania.

Nézzük a nyilatkozatokat a meccs után: 

Uli Hoeneß: Köszönöm a nagyszerű támogatást. A hangulat fantasztikus volt. A nézők nagy részt vállaltak a győzelemben. Reméltem, de nem gondoltam, hogy ilyen sok néző eljön erre a meccsre. Különösképpen örültem, ahogy a szurkolók kiálltak a csapat mellett. Ez nem egy csöndes tömeg volt. A fanatikusok a kezdettől fogva a csapat mellett álltak. Az esélyeink a francia Prinzenparkstadionban elég jók, mert nem kaptunk gólt, de egy jó napunknak kell lennie, hogy továbbjuthassunk. Ugyanakkor remélem, hogy az itt látottak alapján sokan észrevették, hogy nagyon is tudatos focit játszanak a lányok, ez egy jó reklám lehet a női foci népszerűsítésében. Carlo mellett ültem, és például ő is mondta, hogy ez egy jó szórakozás.

Thomas Wörle (FCB Hölgyek Edzője): A lányaink tökéletesen ellenálltak a domináló csapatnak. A fociban sokat beleadva és megfelelő akarattal a tudást ki lehet egyenlíteni.

Carlo Ancelotti, aki gondolkodik a visszavágóra való elutazáson is: Tulajdonképpen, nem gondoltam erre, de holnap megnézem az időbeosztásomat a naptáramban.

(fcbayern.com)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36482/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,FC Bayern női csapat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?