Irigyeljünk-e bárkit is, és ha igen, miért?

Kun Béla

München: Sportügyileg a Bayernnél most minden jó. De az Allianz Arénában van még mit javítani a hangulaton. Az Allianz-Arena a hazai szurkolók számára maga a hatalom, olyan mint egy bevehetetlen erőd, viszont az, hogy a hangulat a "pirosak" otthoni mérkőzésein jobb is lehetne, nem titok.

Bár a tévénézők olykor hallhatják az Ultrák közös énekeit, az úgynevezett "üst" hangulat csak ritkán jön elő.

Hasonlóan látják ezt a Bayern ultrái is. A "Südkurvenbladdl" fan magazin legújabb kiadásában azt is megmutatják, hogy mennyire izgatottak a királykékek idegenbeli szurkolásától. "A legjobb idegenbeli szurkolást a Dortmund drukkereitől láthatjuk, ez a Bundesligában is megmutatkozik." - írja a DFB játék értékelője -. Bár a Német kupában a Bayern 3:0 -val kiütötte a gelsenkircheni csapatot, a jobb támogatást, azonban a Shalke szurkolói nyújtották.

A Bayern fanatikusok, talán egy picit féltékenyek is. A királykékek egyértelmű vereségének ellenére, a csapatot kisérő ultrák támogatása változatlanul erős maradt: Attól is sok minden függ, hogy mennyire zárt a Blokk, illetve, hogy a vezérszurkoló egyből megfelelő helyet találjon, és olyan dalokat kezdjen énekelni, amik egy vereségnél vagy egy győzelemnél is helytállnak. Ugyanakkor a szerző kritizálta a Bajor ultrák szurkolását: "Minden jobb mint nálunk, nem is gondolnák, hogy ezért mennyire utálom saját magam is, hogy ezt kell írnom, de minden Shalke elleni meccsen csak fanboy szintűek vagyunk a Shalke ultrákhoz képest. Az, hogy a köznyelv dícsérő szavakkal nemesíti a Shalke ultrákat nem meglepő.

Felszólalás: Jobb szurkolásra van szükség!

"A végén a szerző felhívja az egész szurkolótábor figyelmét: Megköszönném az egész Südkurve-nek, ha legközelebb a megaláztatást elkerülnék, és közösen, maguktól írnának egy sikersztorit. Képesek vagytok erre? Remélem!" "De nem csak a Südkurve ultráinál nem kerek minden az elmúlt időben. Nemrég egy fanklub ellopott egy 50x16 méteres zászlót."

Forrás : https://www.tz.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36532/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?