Thomas Müller: még mindig megvan bennem a képesség a góllövésre

Jakab Norbert

Thomas beszél a góljáról, Robben dühöngéséről, Podolskiról és arról, hogy megnyerte-e már a csapat a bajnoki címet.

Müler poénkodik: Talán a szünet jó lesz arra, hogy a liga túl tudjon lendülni azon a sokkon, hogy én betaláltam

Ez volt a következő nagy lépés a küldetésben, ami a 27. Bundesliga győzelemhez kell: az FC Bayern München a Mönchengladbach felett aratott 1-0-ás győzelmével letudott egy nehéz feladatot. A reflektorfény most azon az emberen van, aki a győztes gólt szerezte: Thomas Müller. A 27 éves világbajnok a DFB.de-nek beszélt a második Bundesliga góljáról, az óriási pontkülönbségről a Bayern és üldözői között, a közelgő nemzetközi szünetről és Lukas Podolski búcsújáról. 

- Herr Müller, most 13 pont előnyük van a legközelebbi üldözőjük előtt. Mik az érzései a mérkőzésről, amelyet a Borussia Parkban játszottak? 

- Thomas Müller: Jó volt, és egy intenzív mérkőzés volt. Egész végig tövig nyomtuk a gázpedált, ezért így vasárnap este eléggé fáradt voltam – mások pihennek vasárnap!

- Az FC Bayern 19 mérkőzés óta veretlen és menetel győzelemről győzelemre a Bundesligában. Mit gondol erről?

- Egy fontos három pont volt számunkra, mivel meg akarjuk tartani a ritmust és fenntartani a győzelmi érzést. Mindig éhesek vagyunk a három pontra. Mint csapat, mindig jobb akarsz lenni, mint az ellenfeled – és mi ezt teljesítettük újfent. Ez önbizalmat ad nekünk. 

- Az előző években mindig nehéz dolga volt az FC Bayernnek, amikor a Gladbachhoz látogattak. Az itteni látogatásuk 2015 decemberében, az egyetlen vereséget jelentette abban az őszi szezonban maguknak, amikor is kikaptak 3-1-re.

- Mind tudatában voltunk ennek, de ezek a dolgok nem tartoztak oda.

- Mennyire volt fontos ez a gól önnek? A második gólja volt a szezonban, pontosan 848 perc telt el az első előtt, de ez is 99 nappal az előző után született. 

- Természetesen örömmel töltött el. Tudom, hogy még mindig meg van bennem a képesség a góllövésre. Láthatta, hogy örültem, hogy a fiúkkal ünnepelhettem.

- Nem lehetett a legkönnyebb a befejezés, miután Thiago beívelte a labdát a büntetőterületen belülre. 

- Befutottam, láttam, hogy jön a labda és tudtam, hogy szabad vagyok. Habár, nem volt 100%-os uralmam a labda felett, kicsit a lábaim közé jött. Aztán hezitáltam egy másodpercig, és a Gladbach kapusa, Yann Sommer eldöntötte, hogy elvetődik az egyik sarok felé és én reagáltam az ő döntésére. Elméletileg ellőhettem volna egyből, de végülis úgy volt a jó, ahogy én csináltam. 

- A Bayern megnyerte a ligát?

- Tény, hogy nincs csapat, amely ekkora vezetés után elveszítette volna a bajnokságot, és mi sem hisszük, hogy valaki is el tudja venni tőlünk a vezetést. De mi éhesek maradunk arra a győztes érzésre, hétről-hétre. Ennél fogva ugyanazzal az intenzitással csináljuk a dolgunkat tovább, míg közben élvezzük is. Nem hagyjuk magunkat megzavarni, és továbbra is így akarunk teljesíteni.

- Arjen Robben bosszúsnak és elkeseredettnek tűnt, amikor le lett cserélve a 85. percben. Korábban, a meccsen, láthatóan frusztrált volt, amikor nem kapta meg a labdát.

- Mi mind annyit szeretnénk játszani, amennyit csak lehetséges. A második félidőben, volt egy alkalom, amikor Lewy lőni akart, annak ellenére, hogy Arjen egy nagyon jó helyzetben volt és ez csalódást keltő lehetett számára, természetesen. De mi mind emberek vagyunk, és az jó dolog, hogy megvan a tűz benne, jobb mintha egyáltalán nem érdekelné. Végtére is ez, ami a legjobban megkülönböztet minket: még akkor is, amikor sokunk már rég benne van az iparban és sok címet nyert, még mindig kimutatjuk az örömünket, mikor megszerezzük az 1-0-át jelentő vezető gólt. Ez pontosan az, ami nekünk kell.

- Mi volt a reakciója, mikor a Gladbach játékosa, Jonas Hoffmann bevallotta a bírónak, hogy nem történt szabálytalanság vele szemben?

- Ez nem történik meg gyakran, és dicséretre méltó. Úgy gondolom, hogy ez a tett honorálva volt mind a pályán, mind az egész stadionban. Ezután visszaadtuk a labdát, tehát egyik csapat sem lett ez által büntetve. Ez egy olyan jelenet volt, ahol mindenki láthatta, hogy a fair-play a sportban fontos, és hogy mit tud tenni a társadalmunknak. 

- Most két hetük van a következő Bundesliga meccsükig, a figyelmük a nemzeti csapatra fordul. Melyik nemzetközi mérkőzés jelent magának többet: a barátságos meccs szerdán, Dortmundban, Anglia ellen, vagy a világbajnoki selejtező Azerbajdzsán ellen, Bakuban, vasárnap? 

- Érzelmi szempontból, természetesen a szerdai mérkőzés, mivel ez lesz Lukas Podolski utolsó meccse. Otthon játszunk, és nagyon különleges lesz Poldi számára. De a vasárnapi találkozó nem barátságos, tehát mindkét mérkőzés fontos, de különböző. 

- Mennyire jó úgy csatlakozni a nemzeti csapathoz, hogy gólt szerzett a Gladbach ellen?

- Boldogan csatlakozok a csapathoz. Talán a szünet jó lesz arra, hogy a liga túl tudjon lendülni azon a sokkon, hogy én betaláltam. (nevet)

- Van egy különleges anekdota Lukas Podolskiról ami véletlenszerűen eszébe jut?

- A legkülönlegesebb említésre méltó pillanatokat, amiket Poldival megéltünk, nem szeretném megosztani! (vigyorog)

(dfb.de)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36435/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?