A Fussballgott Amerikába költözik

Tóth Renáta

Bastian Schweinsteiger elhagyja az Old Traffordot, és a Chicago Fire csapatához igazol. A német középpályás jövő héten csatlakozik az amerikai MLS liga csapatához.

Bastian Schweinsteiger

Mind az amerikai csapat, mind a Manchester United megerősítette a hírt, miszerint a veterán német játékos a jövő héten csatlakozik Veljko Paunovic csapatához. A Chicago Tribune lap szerint a klub Schweinsteigernek 4 és fél millió dolláros fizetést biztosít a 2017-es évre.

"A karrierem során mindig olyan lehetőségeket kerestem, ahol reméltem, hogy pozitív hatással lehetek és egy nagy cél elérését szolgálhatom. Az átigazolásom a Chicago Fire-hez sem különbözik ettől. Amikor beszéltem a klub vezérigazgatójával, Nelson Rodriguezzel és Paunoval (Veljko Paunovic, vezetőedző), meggyőztek a csapat elképzeléseiről, és én segíteni akarom őket a terveik elérésében" - mondta Schweinsteiger a Tribune-nek tett nyilatkozatában.

Schweinsteiger alig játszott Jose Mourinho irányítása alatt az Old Traffordon ebben a szezonban, mindössze négyszer léphetett pályára, melyek között egyszer sem szerepelt bajnoki mérkőzésen. Legutóbb február 22-n, a Saint-Etienne elleni Európa-Liga találkozón ölthette magára a Vörös Ördögök mezét.

Mielő 2015 júliusában a Unitedhez igazolt volna, Schweinsteiger egész profi karrierjét a Bayern München csapatánál töltötte. 2002-2015 között rengeteg trófeát nyerhetett el a bajor klubbal, beleértve 8 bajnoki címet, és a 2012-2013-as Bajnokok Ligája győzelmet is.

A 32 éves játékos tavaly augusztusban búcsúzott a német válogatottól a finnek elleni barátságos mérkőzésen. A válogatottban 121 alkalommal lépett pályára, és tagja volt a 2014-ben világbajnokságot nyerő csapatnak is.

"Olyan játékost igazoltunk, aki mindent megnyert már, beleértve a legmagasabb szintet is a labdarúgásban, és a mi értékeinket képviseli. Csapatként magasabb szintre kellett lépnünk. Eddig elégedettek lehettünk azzal, hogy itthon ismernek bennünket, most már nemzetközi szinten kell gondolkodnunk." - mondta Nelson Rodriguez, a Chicago Fire vezérigazgatója.

Paunovic hozzátette: "Az öltözőben Schweinsteiger lesz a bajnok példája. Még mindig képes megmutatni a pályán, hogy kell a fiúknak dolgozni, felkészülni és viselkedni, valamint együtt gondolkodni és tenni azért, hogy erre a szintre lépjünk."

A német játékos egy megújult Chicago Fire-hez érkezik majd, akik eddig leigazolták az amerikai válogatott Dax McCarty, a Los Angeles Galaxy korábbi játékosát, Juninhót, és a magyar válogatott Nemanja Nikolicot is. Az MLS előző szezonjának végén a Chicago Fire a bajnokság utolsó helyén végzett.

Schweinsteiger átigazolása 4 hónappal azután történt meg, hogy látták őt együtt ebédelni Paunoviccsal Manchesterben. Most bevallották, órákon át beszéltek a lehetséges átigazolásról.

"A beszélgetés teljesen spontán, természetes és inspiráló volt, mindkettőnk részéről. Aztán egy ponton nagyon személyessé is vált. Ùgy gondolom, ez segített nekünk abban, hogy mindketten megértsük, hogy tudjuk egymást segíteni és értékeket adhatunk át a másiknak." - tette hozzá Paunovic.

forrás: goal.com

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36374/pics/lead_800x600.jpg
bastian schweinsteiger
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?