Fair Play díjas esemény a Gladbach-Bayern meccsen

Kun Béla

A régi nagy Bayern-Gladbach rangadókhoz méltó volt a játékosokhoz hozzáállása. A nagy tét ellenére sem volt durva a mérkőzés, sőt, egy igazi fair play díjas jelenetnek is szemtanúi lehettünk.

Hofman és Thiago összecsapása. Nem történt szabálytalanság....

Az 1:0-s vereség ellenére sok önbizalom növelő dolgot vihet tovább a Bayern elleni meccsből a Gladbach. Mindenekelőtt a szélső, Jonas Hofmann keltett pozitív benyomást, akkor, amikor a mérkőzés hajrájában a becsülete győzött az előnyszerzés lehetősége fölött.

Röviddel a Bayern vezető gólja után a gladbachi tréner beküldte Thorgan Hazard-t, hogy a támadásokat ezzel lendítse fel. Jöttek is sorra a hazai támadások, egy ilyennél Jonas Hofmann kapott labdát, majd a Bayern tizenhatosa felé iramodott. Ekkor Thiago jobboldalról becsúszott, s ezzel megakadályozta a megindulást. A játékvezető szabadrúgást ítélt a Borussia számára. Thiago gesztikulálva tiltakozott s végül azt kérte, hogy a játékvezető kérdezze meg a Jonast, hogy mi is történt. A játékvezető így is tett. Jonasban pedig a tisztesség győzött a mindenáron való győzni akarás fölött: elmondta a játékvezetőnek, hogy Thiago nem ért hozzá szabálytalanul. Így játékvezetői labdával folytatódott a mérkőzés szabadrúgás helyett. 

Közvetlenül a jelenet után Hofmann a Bayern játékosaitól számos dicséretet kapott a nemes gesztusért. A mérkőzés után nyilatkozott az esetről a sky Sports-nak: „nem akartam színészkedni. Azt gondoltam, hogy rögtön körül fogok nézni, s egyszerűen csak kibillentem az egyensúlyomból.”

A tettét sem tartja különösebben kiemelkedőnek: „láthatták, hogy nem reklamáltam. Számomra ez teljesen természetes volt így: ha a bíró megkérdez hogy érintett-e vagy nem, akkor egyértelműen közlöm, hogy nem volt szabálytalan” – folytatta Hofmann.

A tréner Dieter Hecking  a vereség után is tiszteletet és megbecsülés hangján szólt a játékosairól. Azt mondta, hogy csapata az úgynevezett  Fair Play díj elvárásait is túlteljesítette. „Azt akarjuk, hogy a színészkedés és s a hibás döntések ne befolyásolják a végeredményt. A csikók szerint csapatában nem csak egyes játékosok fognak ennek az elvárásnak megfelelni, de hozzátette: „az keveset segít, ha ezt csak mi tesszük meg. Ha ez többször megtörténne, akkor ez mindenki számára jó.  Ha csak mi vagyunk az egyetlenek, akkor mi lennénk a végén a nagy ostobák.” – zárta le a témát 52 éves gladbachi szakvezető.

(90min.de)

szerkesztő: A folytatása is méltó volt egyébként a 90min.de által megírt fenti történetnek, ugyanis a játékvezetői labdát a Bayern játékosa átrúgta a gladbachi kapusnak, visszaadva így a labdát a becsületes csapatnak.

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36337/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,thiago alcantara
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?