Erőteljesen támadni és fegyelmezetten védekezni

Kun Béla

Ilyen „egyszerű” taktikával készül a Bayern a Mönchengladbach elleni rangadóra

A tavasz talán legkeményebb összecsapása vár a Bayernre

14:0, ez az FC Bayern utolsó három Bundesliga meccsének gólaránya. Az FCB tehát kiváló formában találkozik ma a Mönchengladbach-hal. Egy olyan ellenféllel, akik ellen az elmúlt években nagyon nehezen ment. 2011 óta 11 meccsből, csak 4-et tudtunk megnyerni, négyszer a Bayern hagyta el vesztesként a pályát, s emellett 3 döntetlen is született.

Összességében pozitív a mérleg

Összességében azért természetesen a bajor csapat dominálja a két klub összecsapásait. Eddig 97-szer találkoztak már egymással a Bundesligában: a rekordbajnok 46-szor hagyta el győztesen a pályát. Sajnos azonban 22-szer a Bayern kellett gratuláljon niederrheini csapatnak. 183 gólt ért el a bajor alakulat, és 121 gólt kapott a mai ellenfelétől. Ősszel, hazai pályán a Bayern nyert 2:0-ra.

Rangadó

A Bayern 10 pont előnnyel vezet a tabellát, az RB Leipzig előtt. Jelenleg 59 ponttal áll. A Gladbach csak a 9-ik helyen található, 32 ponttal. De ennek ellenére ez a 25. forduló csúcsmeccse, ugyanis a tavaszi szezon két legjobb csapata játszik egymás ellen: idén a Gladbachnál csak a Bayern szerzett több pontot, szám szerint 17-et, a „bolhák” pedig 15-öt.

Veszélyes támadószekció

A bőrnadrágosok eddig 60 gólt szereztek a Ligában, ezzel szemben a Gladbach, pont a felét 30-at. Azonban Dieter Heckinggel ismét gólerősebbek lettek, hiszen 8 forduló alatt szereztek 15-öt, annyit, mint előtte összesen 16 fordulón keresztül. Minden sorozatot figyelembe véve ebben a szezonban a Bayern 98 gól lőtt tétmeccsen, azaz ma meglehet a 100. találat.

Fegyelmezett védekezés

A góllövés azonban mindkét csapatnak nehéz lesz. Ugyanis Mats Hummels megnyert párharcainak arány 66,9 %, míg Andreas Christensen-nek 70,4 %. S e két játékos a liga legjobbja ebben a statisztikában. Mindketten fel tudták magukra hívni a figyelmet az előző héten. Christensen fejelte a vezető gólt a Hamburg ellen, a szezonban ez volt a második gólja, míg Hummels tán a játéknap jelenetét hajtotta végre, a fantasztikus becsúszásával góltól megmentve csapatát..

Vasárnap a Bayern napja

Az utolsó 4 vasárnapi meccset megnyerte a Bayern. Ebben a szezonban az egyetlen vasárnapi meccsét is megnyerte a 15-ik fordulóban a Darmstadt ellen 1:0-ra. Az utolsó 6 idegenbeli vasárnapi mérkőzéseken a kapusunk mindössze 1 gólt kapott. A gladbachiaknak, azonban nincsenek ilyen jó emlékeik a vasárnapról. 5 meccsből 3-at elveszítettek.

Stieler lesz a sípmester

A mérkőzést Tobias Stieler fogja vezetni. A 35 éves bíró ebben a szezonban csak egy meccset fújt a bajor alakulatnak, azt, amikor a Dortmundtól kikapott idegenben 1-0-ra. A hamburgit sípmester segítői Sascha Thielert, és Dr. Matthias Jöllenbeck. A negyedik hivatalos játékvezető: Harm Osmers lesz.

(fcbayern.com)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36305/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?