Rummenigge felfedi a Bayern München Kimmich-hel és Sanches-szel kapcsolatos terveit

Jakab Norbert

A csapat a két fiatal tehetségével kapcsolatos terveiben az egyik jövője kiszámítható, míg a másik játékosé rejtélyes. Két friss interjúban, az FC Bayern München ügyvezető igazgatója, Karl-Heinz Rummenigge beszélt a csapat két legfényesebb fiatal csillagának a jövőjéről, akiknek meg kell küzdeniük a játékpercekért Carlo Ancelotti edző alatt: Joshua Kimmich és Renato Sanches.

Az interjúk választ adnak részben a Kimmich által kifejezett, növekvő nyilvános frusztrációra.

A Bild idézte a fiatal tehetség állítását: „Nem vagyok boldog a helyzetem miatt; nem kielégítő valamint ez nem az én ambícióm.”

Ezek feltehetőleg, félrevezetően, mérsékeltebb és szélesebb körben értelmezhető nyilatkozatokból lettek összegyűjtve a játékidejével kapcsolatban, de a lényeg megmarad: Kimmich kezdeni szeretne. Most Rummenigge letisztázta, mik a csapat elképzelései Kimmich számára.

Egy Sky Sport Newsnek adott iterjúban Rummenigge kijelentette, hogy: „Nagy dolgokat tervezünk számára a jövőben. Ő lesz – és ez teljesen tiszta – Philipp Lahm utódja, számunkra. Kimmich ideje a padon véget fog érni a gárda változásával. „A következő szezontól kezdődően garantált percei vannak. Mindenesetre ez az, amit Carlo Ancelotti eltervezett.”

Nem sokkal a Kimmich jövőjéről szóló beszélgetések után, Rummenigge a SportBILD újságírójának, Tobias Altschäfflnak, beszélt arról is, hogy mik a csapat elképzelései a fiatal portugál középpályással, Renato Sanches-szel kapcsolatban.

Rummenigge szerint, a csapat nem más, mint Xabi Alonso utódjaként tekint Sanchesre, aki, mint ahogy Lahm is, vissza fog vonulni a szezon végén: „Azt szeretnénk, hogy Renato Sanches végül is lépjen Alonso nyomdokaiba, ezért szerződtettük őt a múlt nyáron. Meg van a tehetsége ahhoz, hogy így legyen, de meg kell adjuk neki a szükséges türelmet.”

Ez a kijelentés több kérdést is felvet azonban.

Habár Sanches nem kapott sok játékidőt, a szereplése, mind a Bayernben, mind a portugál nemzeti válogatottban, kevés kapcsolatban áll az Alonso által betöltött pozícióval. Mi több, a Hoffenheimtől érkező Sebastian Rudy személyében, a Bayernnek már van egy (szerk. Alonsonál) fiatalabb és gyorsabb játékosa a spanyol pótlására, aki ráadásul védekező középpályás poszton kulcsszereplő a csapata elképesztő Bundesliga menetelésében, ebben a szezonban. Hogyha Rudy posztja és tapasztalata Alonso nyilvánvaló helyettesévé teszi, akkor pontosan milyen hosszútávúak a csapat tervei Sanches-szel, és milyen messze fog nyúlni a „szükséges türelem”, mielőtt elfogy?

Forrás : http://www.bavarianfootballworks.com/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36281/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?