Carlo, a hedonista

Kun Béla

Vajon mitől áraszt olyan hihetetlen nyugalmat a Bayern a pályán? Sokak szerint ez a nyugalom Carlo Ancelottiból árad a csapatra. De neki mi a titka?

Hihetetlen! Alapos alvással hangol a meccsekre!

Carlo Ancelotti hihetetlen nyugalommal van megáldva, ez minden német drukker már láthatta. De, amit az olasz szakvezető tesz minden meccse előtt, az nagyon szokatlan.

A professzionális foci résztvevőinek normális esetben a mérkőzések előtti órák a pezsgésről, a fokozódó idegfeszültségről szólnak. A játékosok koncentrálnak a pályán előttük álló 90 percre, miközben az ápolók és masszőrök gyúrják át a profik izmait. Az edző idegeskedik, még egyszer átnézi a stratégiát, átgondolja a felállást és a taktikai lehetőségeket. Nyugalom ebben az időszakban egy elképzelhetetlen állapot.

Nem úgy Carlo Ancelottinál. Az olasz tréner szereti élvezni az életet. Egy olyan személyiség, aki odavan a szép hölgyekért, a finom ételekért, italokért és persze a látványos fociért. A stresszt, és az idegességet viszont előszeretettel hanyagolja. Mindössze egy rágógumi kell a mesternek a feszültség levezetéséhez.

„Nyugalomban rejlik az erő”- egyértelműen ez a mottója Ancelotti egyéniségének. Beszámolt például arról, hogy egy különleges és szokatlan rituálét alkalmaz évek óta: minden tétmeccs előtt lefekszik az ágyba és alszik 100 percet. Csak miután így kipihente, következhetnek az előkészületek s az utazás a Stadionba.

Úgy néz ki egyébként, hogy ez a nyugalom nagyon bejön a Bayern játékosainak is. Az olasz higgadtságát tükrözi a csapat, s ez a nyugalom egyre inkább feltűnő a csapatunk játékában a pályán is.

(tz.de)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36266/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Szakmai stáb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?