Müller: a focista csupán árucikk

Kun Béla

Kemény szavak a Bayern szurkolók elsőszámú kedvencétől. Őszinte beszélgetés Thomas Müllerrel a formahanyatlásról, a csillagászati átigazolási összegekről a foci szabályainak tervezett változtatásairól.

Thomas Müller: Néha a pofonok erősítenek a jövőre

Világbajnok, Bajnokok Ligája győztes, 4-szeres kupagyőztes, 5-szörös bajnok: Thomas Müller, a válogatott és az FC Bayern München ikonja. De a 27 éves játékos azt is átéli, hogy milyen rideg is a milliárdos fociüzlet világában, ha a fontos gólok elmaradnak. Az aktuális interjúban Thomas Müller beszél a legnépszerűbb sport árnyoldalairól is.

Ebben többi közt Thomas Müller beszél arról is, hogy nem hagyja magát legyőzni, és hogy mit gondol a rekordnagyságú átigazolási díjakról, és végül elmondja, hogy milyen esemény vezetne oda, hogy azonnal szögre akassza a csukáját.

A formahanyatláról

Thomas Müller mit gondol a mostani gyengébb formájáról? „Természetesen nem érzem 100 százalékosan jól magam, ha sportszempontból nem megy, de hogy idegesítsem magam vagy a sodromból kihozzon? Na, azt már nem! Néha a pofonok erősítenek a jövőre.” A visszaesést arra használja, hogy újból erőt tudjon meríteni. „Egyszerűen tapasztalatra van szükségem. A versengés pedig hatalmas élményt jelent számomra. Nyerni akarok, és ha észreveszem, hogy az ellenfelem ugyanolyan, vagy akár jobb, akkor ez még több kedvet csinál nekem.”

„Egy nagy cirkusz része vagy” - Thomas Müller a nagy átigazolási díjakról:

100 milliós átigazolási díjak. A mai világban nem számítanak nagy ritkaságnak. Thomas Müllerért is kínáltak már ehhez hasonló összeget. Erről egy profi focistának egyértelmű véleménye van: „Ez természeteses abszurd. És ez nem így van, hogy az embernek ennyi az értéke. De, mint focista, ebben a világban nem vagyok más, mint egy árucikk. Minket, játékosokat nem szabad, hogy megérintsen ha ez az összeg elképesztően magas, mert azzal csak felesleges nyomás alá helyezzük magunkat.” Thomas Müller számára azonban ez nem probléma. „Laza vagyok. Számomra a pályán való játék élvezet: a csapattársaid segíteni, és nyerni, ez a lényeg számomra. Profi focistaként tudatosnak kell lennem, hogy mi nem csak focizunk, hanem az üzlet részei vagyunk. Egy nagy cirkusz része vagyunk, ezért nem szabad, hogy mint ember ez befolyásoljon, különben megbolondulunk.”


„Kamerák az öltözőben? Ez számomra nem elfogadható.”

TV-kamerák a csapatok öltözőjében - Franciaországban ez az eset hamarosan meg kell történjen. Thomas Müller azonban nyomatékosította: számára ez arra lenne ok, hogy a „csukáját” a szögre akassza. "Amikor a kamerák oda is bekerülnek, én befejezem a karrierem. Az öltözőben a kamerának nincs helye! Egy csapat él az öltözőben, ami ott történik, ahhoz másnak nincs köze. A kamerák jelenléte számomra elfogadhatatlan!”

A FIFA esetleges szabályváltoztatásait alapból viszont nem ellenzi. Szó van a például a les megszüntetéséről, időszakos kiállításról a sárga lap helyett, vagy döntetlen esetén szétlövésről 90 perc után. „Még nem próbáltam ezeket, ezek talán pozitív dolgokat hozhatnak a szurkolók számára.  Hiszen mi játékosok az emberek szórakozásáért is felelősek vagyunk. Nem az a fajta vagyok, aki ellenkezik minden a változtatás ellen. Mindig vannak ötletek, melyek emelhetik a szórakoztatás minőségét, élményét, de anélkül, hogy a fociból egy cirkuszi előadás legyen.”

(gq-magazin.de)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36204/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?