Ancelotti jóvátette Guardiola legnagyobb hibáját

Kun Béla

Az FC Bayern München tökéletesen készen áll a legnagyobb célok elérésére az idény hajrájában! Ez leginkább az olasz mesternek köszönhető.

Amikor az olasz tréner Münchenbe érkezett és nekilátott a munkának, sokan úgy találták, hogy túl laza edzéseket vezet, s ezért kritizálták, sőt ki is nevették

Más, mint Pep Guardiolánál

Ez alkalommal a Bayern sérült játékosok nélkül vág neki a szezon döntő részének. Ez Carlo Ancelotti munkájának köszönhető.

Még ha a következő szezonban valószínűleg máshogy is lesz, jelenleg Kimmich legtöbbször csak a padon ül. Míg korábban, Pep Guardiola alatt állandó kezdőjátékos volt, majd válogatott is lett. Az elmúlt szezon második felét végigjátszotta. „Joshua Kimmich szinte a fiam”- ujjongott Guardiola. De Kimmich felbukkanása a sok sérülésnek volt köszönhető leginkább. Emiatt került szükségszerűen a középhátvéd posztra. A tavalyi szezon döntő fázisában ugyanis hiányzott a védőjátékosok közül Jerome Boateng, Mehdi Benatia, és Holger Badstuber is. 

Ancelotti Bayernje azonban a Bajnokok Ligája, és a német Kupa, döntő fázisára érkezve teljes létszámú. Kimmich így legtöbbször csak kispados. 

Sérülések: nem téma

Carlo Ancelotti munkája teljesen más, mint az elődjéé. Jelenleg a Bayern keretben mindenki egészséges és bevethető. A Säbener Straßén a sérülés végre abszolút nem téma.

Guardiola alatt gyakran összetűzés volt edző és az orvosi stáb között. Olyannyira, hogy az orvosikon Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt le is mondott. Guardiola szerint a sérülések túl hosszúra nyúltak, azt akarta, hogy játékosai minél hamarabb visszatérjenek. Ráadásul az edzései kemények voltak fejnek és testnek egyaránt. Rövid gyógyulási idő és nagy megterhelés növelte az újabb sérülések kockázatát. 

Idősebb játékosok kímélve vannak

Amikor az olasz tréner Münchenbe érkezett és nekilátott a munkának, sokan úgy találták, hogy túl laza edzéseket vezet, s ezért kritizálták, sőt ki is nevették. De Carlo részéről ez tudatos volt, egyrészt egyenletes terhelést adott a tréningen, másrészt több időt adott a regenerációra, a sérült játékosokat óvatosan építi fel a játékra.

„A túl sok víz megöli a virágokat” – vallja Ancelotti. A játékosok terhelését egyénekre szabva oldja meg. Sőt! A játékosainak a szezon alatt is szabad élvezni az életet, mi több ráadásként rövid kirándulásokat tesznek Európa szerte. David Alaba és Franck Ribéry például a tréningmentes vasárnap gyorsan elutaztak Párizsba, ahol híres amerikai sportolókkal, Odell Beckham Juniorral és Von Millerrel együtt egy R’n’B sztár, Drake koncertjén buliztak.  

Az idősebb játékosoknak több pihenőidőt ad. Xabi Alonso például a Frankfurt elleni, egyébként  izgalmas mérkőzésen a Stadionban nézőként ülhetett. Fontos az edző számára, hogy a meccseken pályára lépők közül mindenki a legjobb egészségben legyen.

Carlo a tapasztalatát a Milanból hozta. Ahol az úgynevezett „Milan Laborban” elemezték a sérülések okát és a gyógyulás folyamatát. Azokat a játékosokat, akik különösképpen sérülésre hajlamosak voltak, „vattába” tette.

Az, hogy a „vizes Ancelotti” a ”növényeit” ilyen körültekintően gondozza, és ez a megoldás jó-e, azt a Bayern és a szurkolók, a szezon végén az esetleges Triple alkalmával eldönthetik.

(sport1.de)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36181/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Elemzések,pep guardiola,sérülés,Szakmai stáb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?