Lothar Matthäus: ezek a játékosok lehetnek a Bayern jelöltjei

Kun Béla

Carlo Ancelotti egy olyan tréner, aki nagy hangsúlyt fektet a játékosok tapasztalatára. Az olyan rutinos játékosok, mint Xabi Alonso, Philipp Lahm, Franck Ribéry kirobbanthatatlanok a kezdőcsapatából. Azonban a mostani szezon után Carlo Ancelottinak át kell szerveznie a csapatát. Az FC Bayern így egy nagy átalakítás előtt áll – mondja Lothar.

Matthäus és jelöltjei

Lahm és Alonso a nyáron befejezik a karrierjüket. Franck Ribéry és Arjen Robben pedig 2018-ig, de maximum 2019-ig képesek top minőségben játszani. És hátul Arturo Vidal jövője is kérdéses. Ő még magas szinten játszik, de az ő önfefeldozó játékának okán, állandó sérülésveszélynek van kitéve. Kérdéses, hogy a 2019-ben lejáró szerződése után tud-e még a csapatnak igazán segíteni – véli Matthäus.

A Bayern felelősei ezért már most erősítések után néznek. Ebben a fő célpont a Bundesliga!Az innen igazolt játékosoknak nincs szükségük megszokási időre, beszélnek normálisan németül, s a külföldről történő igazolásokkal szemben nem megfizethetetlenek. Most szeretnék egy-két lehetséges jelöltről beszélni – mondta Matthäus:

Naby Keïta (22 éves, szerződés 2020-ig)

„Kevés olyan kiemelkedő játékosa van az RB Leipzignak, mint ő. Keïta egy úgynevezett „Box to Box” játékos, aki meggyőzött engem. A guineai srác extrém gyorsan cselekszik. Az, ami őt igazan naggyá teszi, hogy a középpályán belemegy az egy-az egy elleni cselekbe, és a technikájának valamint a gyorsaságának köszönhetően majdnem mindig megnyeri ezeket a párharcokat. Ezeket a képességeket nagyon ritkán lehet látni a nemzetközi futballban. Ehhez jön, hogy a fontos gólokat önállóan éri el. Mindezek okán a Bayern és más nemzetközi csapatok érdeklődését is felkeltette.” 

Ám nem sok esélyünk van arra, hogy szerződtessük, mert Forsberg mellet a Lipcse neki is meg szeretné emelni a fizetését, s ezzel szeretnék arra rábírni, hogy maradjon. Információk szerint 4,5 millió Euro lenne az új fizetése évente!

Rangnick: "Jelenleg megbeszélések folynak köztünk, s el tudom képzelni, hogy hasonlóan, mint Emil Forsbergnél, a szerződést idő előtt átírjuk, és meghosszabbítjuk. A játékos fejlődését biztosítani akarjuk."

Nabil Bentaleb, Schalke (22 éves, szezon végéig a Tottenhamtől kölcsönben)

„A Schalke gyenge formában van, de Bentaleb egy királyi igazolása volt a csapatnak. Az ő mozgáskoordinációja gyakran Zinedine Zidane-ra emlékeztet, kinek ugyanúgy, mint Bentalebnek algériai gyökerei vannak. Persze ez a szintű összehasonlítás egyelőre túl optimista, Bentaleb még nincs ezen a szinten. De technikailag már közelít hozzá. Egyértelmű passzai vannak, a labdával nyugodt, erős az előre játékban és a játékba könnyen bevonja a csapattársait is. Az ő képességeivel probléma nélkül el tudom képzelni az FC Bayernbe. Ő még fiatal, és fejlődőképes. Ő tudna a Vidal helyett a 8-as pozícióban játszani, miközben Vidal átvenné Alonsótól a 6-os posztot.”

Leon Goretzka (22 éves, szerződés 2018-ig)

„Őt is ajánlom az FC Bayern számára. Nagyon sokat mozog, a 16-os környékéről sokat lő, és ennek nagyobb része pontos. Nagyon összeszedett játékos hatását kelti. Ha nem adja el a Schalke őt külföldre, akkor valószínűnek találom a cserét. És akkor a Bayern is tudna vele érvényesülni. Fiatal, német, fejlődőképes. Goretzka egy olyan játékos, akit kívánok Hoeneßnek.”

Serge Gnabry (21 éves, szerződése Bremenben 2020-ig) és Julian Brandt (20 éves, és a Bayernél 2019-ig van szerződése)

„Mindkettőt el tudom képelni Robben és Ribéry utódjaként. Technikailag gyakorlottak, s a labdát gyors tempóval képesek megjátszani. Ebből a szemszögben lehetséges, hogy Robben és Ribéry szintjét elérjék. Ebbe a kategóriába tartozik a dortmundi Dembélé is, ha képes ilyen szinten továbbfejlődni.”

Benjamin Henrichs (20 éves, szerződése 2020-ig szól)

„A jobboldali védő posztján is körül kell nézzen az FC Bayern. A leverkuseni tehetség jelenleg kilóg a sorból, de van esélye. Még akkor is, ha Lahm-ot a Kimmich/Rafinha duóval pótolják, Rafinha ugyanis már 31 éves. S nem árt az esetleges utódért körbenézni.”

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36152/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?