Kimmichnek szüksége van arra, hogy játsszon

Kun Béla

Kimmich elégedetlen a tartalékszerep miatt, de a fiatalok közül nem csak ő kap mostanság kevés lehetőséget. Viszont az is igaz, hogy Ancelottinak nincs oka változtatni a jó formában lévő csapatán.Az idősebb játékosok közül van, aki a szárnyai alá veszi a türelmetlen fiatalokat. 

Vidal megérti a fiatalok türelmetlenségét

Az FC Bayern szekere nagyon jól fut, öt tétmeccs óta tart a nyerő széria. Carlo Ancelottinak nincs is oka így a Bayern kezdőjén változtatni. 

Arturo Vidal nélkül például elképzelhetetlen a Bayern középpályája. A chilei harcos hetek óta jó formában van, s ennek is köszönhető, hogy a Bayern 5 hónapja verhetetlen. 

Vidal kirobbanthatatlansága is az oka annak, hogy a fiatalok, mint például Joshua Kimmich és Renato Sanches nem tudnak bekerülni a kezdőcsapatba.

Mindenekelőtt Joshua Kimmich, aki Pep Guardiola alatt a Bayernben, az EB-n a válogatottban is bejátszotta magát a kezdőbe. Mostanság viszont szinte kizárólag a padon találja magát. A 3:0-ás Frankfurt elleni meccsen sem jutott szóhoz, még rövid időre sem. Egy olyan szituáció, ami természetesen "nem szerencsés", hiszen így elveszítheti a válogatottban is a helyét. 

Vidal megérti a 22 éves elégedetlenségét, de továbbra is bízik a képességeiben és leszögezi: "a fiatal játékosoknak játékpercekre van szükségük. Az edzőnek kell meghoznia a döntéseket, jó fiatal játékosaink vannak, mint Joshua és Renato. Játékra van szükségük, hogy továbbfejlődjenek. Kimmich jelenleg nem játszik olyan gyakran, de nagyon jó a felkészülése." Ebben a szezonban 30-szor lépett már pályára, de csak a felében volt kezdő. 

Hasonló cipőben jár az "arany fiú", akit a nyáron 35 millióért szerződtetett a bajor csapat a Benficától, de eddig mindössze 698 játékperc jutott neki. 

Legkésőbb nyártól azonban több is lehet, hiszen a Alonso a nyáron befejezi karrierjét.  Vidal "szomorú", mert a 35 éves személyében egy "kivételes játékos" távozik, aki minden "probléma nélkül" továbbra is itt játszhatna.

Alonso visszavonulása után talán több lehetőség nyílik a fiatalok számára. "Alonso döntését el kell fogadjuk, köszönünk neki mindent, s minden jót kívánunk neki" – mondta Vidal a visszavonulás bejelentésével kapcsolatban. De Alonso jelenleg még játszik – így a fiatalok, mint például Kimmich - tovább koptathatják a padot. Nem csoda, hogy más klubok nagyon érdeklődnek Joshua iránt. 

Manchester City Pep Guardiola irányításával, valamint a korábbi klubja az RB Leipzig is szívesen látná soraiban.

Mint azt, ahogy Ralf Rangnick a Lipcse sportigazgatója is igazolta: "Kimmich vissza az RB-hez? Nem tartom teljesen kizártnak, nekem tetszik az ötlet."

Vidal egyébként beszélt Alonso utódlásáról is: "fel vagyunk készülve Alonso pótlására."

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36154/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Játékosaink,joshua kimmich,renato sanches,xabi alonso
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?