Ez a Bayern sikereinek egyik nagy titka!

Egy elképesztő adat, amiben csúcstartó a Bayern egész Európában. Ez lehet a kulcsa az évek óta tartó stabilan kimagasló teljesítményünknek.

A Bayern elképesztően stabil játékoskerettel rendelkezik

Az nso számolt be arról, hogy a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) tanulmányt készített arról, hogy a legutóbbi öt szezonban, az öt topligában, melyik csapat hány játékosnak adott lehetőséget a bajnokságban.

Az elmúlt öt év kiemelkedően tejesítő csapatai a lista végén találhatók zömmel, azaz ők játszatták a legkevesebb játékost az öt idény során.  

A topcsapatok közül is kilóg a Bayern, hiszen az 55 pályára lépő játékos jelentősen kevesebb, mint például a PSG és a Real Madrid 64 valamint a Barcelona 66 pályára lépő játékosa.

Mindez azt jelenti, hogy a Európában messze a Bayern kerete a legstabilabb, a sérülés miatt kieső játékosokat a többnyire a saját keretéből tudja pótolni a csapatunk. Nem igazolunk ész nélkül összevissza és ráadásul a játékosaink többsége hosszútávon is hű a Bayernhez – tükrözik az adatok.

A stabilan jó teljesítmény, a sorozatban 4 (hamarosan valószínűleg 5) bajnoki cím, az öt egymást követő minimum elődöntő a BL-ben, nagyban köszönhető a csapat összeszokottságának, stabilitásának is.

Ebből is leszűrhető, hogy joggal mondjuk: a Bayern olyan, mint egy jó család.

(forrás: nso)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36143/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Elemzések,Statisztikák
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?