VIDEO! Egy szenzációs pillanat a Bayern-Frankfurt meccsről…

Kun Béla

Elképesztő módon tette jóvá hibáját a Bayern világbajnok védője

Hummles biztos góltól mentette meg a Bayern kapuját...

3:0-ás győzelem a Frankfurt ellen, és ezzel a Bayern növelte az előnyét a Bundesligában. Köszönhetően Mats Hummelsnek is, aki egy zseniális becsúszással megakadályozta, hogy a Frankfurt vezetéshez jusson. 

Ki mondta azt kérem, hogy csak a gólok lehetnek szépek? Egy képeskönyvbe beillő jelenet. A szezon legszebb becsúszásért járó díjat kétségtelenül Mats Hummels nyerné, aki a Frankfurt ellen remek érzéssel szerelt. Ezzel a megmozdulásával megakadályozta a korai frankfurti vezetést, a bajorokat pedig a győztes út felé terelte. A meccs után begyűjtött egy csomó dicséretet. 

A futballvilág meghajolt Mats Hummels előtt

„Branimir fantasztikusan csinálta, de aztán hátulról futott egy világbajnok. Ezért van itt Mats Hummels a Bayernben, mert jól keresztez és megpróbálja megakadályozni, hogy gól kapjon a csapata. Talán ebben a pillanatban Branimir lefagyott, mert ő azt gondolta, Manuel mellet elment, aztán már nem következhet semmi, csak az üres kapu és a gól, de a labda már nem volt ott” - osztotta meg gondolatait Nico Kovac. 

„Számomra az esély olyan volt, mint egy 11-esnél. Egy szuper mentés volt Matstól” – mondta Manuel Neuer, aki a nagy mentés után átölelte Hummelset. Ez egy olyan jelenet, mely fontos és szép volt.

A helyzetet kihagyó Branimir Hrgota: „tulajdonképpen jól csináltam. Hummels hátulról jött. Én egyáltalán nem láttam őt. Nagyon gyorsan jött, s egy nagyszerű becsúszást hajtott végre.”

Hrgota: Nagyon gyorsan jött, s egy nagyszerű becsúszást hajtott végre

És Mats Hummels személyesen? Örült ő is természetesen a hősies mentésének: „Ez egy védő számára olyan volt, mint egy gól. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ez így működött.”

Mi teszi különlegessé ezt a becsúszást? Ha nem a labdát találja el, akkor 11-es a Frankfurtnak, s egy piros lap a világbajnoknak.

Hummels érdemeiből természetesen semmit nem von le, hogy a szenzációs becsúszással tulajdonképpen a saját helyezkedési hibáját tette jóvá, hiszen Hrgota azért nem volt lesen a kiugratás pillanatában, mert Hummels beragadt…

Íme, a teljes jelenetsor az indítással, a becsúszással és Neuer örömével:

 

(90min.de)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36113/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,GALÉRIA,Játékosaink,mats hummels,Videók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?