Hoeneß is megszólalt, hogy ki pótolhatja Alonsot

Kun Béla

Marco Verratti-tól Naby Keitáig sokmindenki, de még Leon Goretzka is szóba került. Miután biztossá vált Xabi Alonso visszavonulása, a napokban rengeteg hír (találgatás) látott napvilágot, hogy ki pótolhatná őt a bajoroknál. Az FC Bayern elnöke elég egyértelműen fogalmazott az ügyben: 

Az elnök rendet vágott a sok találgatás között

Egyáltalán nem garantált, hogy bárkit is gazol a Bayern Alonso helyére: „nem szabad elfelednünk, hogy már Niklas Süle személyében egy hátvédet vettünk már, akinek nagy jövője lehet az FC Bayernben. Sebastian Rudy személyében pedig egy olyan embert hoztunk, aki a középpályán is tud játszani. A védekezésben ott van Mats Hummels, Jerome Boateng, és a jövőben Süle – és akkor Javi Martinez a középpályára tud menni”- mondta Uli Hoeneß, a TZ-nek adott interjújában.

A mostani helyzetben Martinezt nem tudják más poszton játszatni, csak mint belső védőt, de az Alonso utáni korszakban „ha épp sérülés miatt nem kell a védekezésben játszania, akkor ő a középpályán fog játszani” – szögezte le Hoeneß. A spanyol játékosnak egyébként teljesen mindegy, hogy hol, s melyik pozícióban játszik, ott fog játszani, ahová a tréner beteszi.

Hoeneß hangsúlyozta, hogy az elkövetkezendő években minél kevesebbet szeretne a klub igazolni: „az új utánpótlás centrummal egy új forrást kapunk. Ez egy új fejezet lesz a Bayern életében: megpróbáljuk az igazolásokat redukálni, s egyben a saját nevelésű játékosokat beépíteni a csapatba. És ez jelenleg egyáltalán nem áll rosszul.”

Beszélt Sammer pótlásáról is: az új sportigazgató bevetésére még várni kell, de a személyről „az elkövetkezendő 3-4 hónapban”dönteni fogunk.

(90min.de)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36135/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink,javi martinez,xabi alonso
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?