Kimmich lázad! Kevesli a játékidőt, amit kap a Bayernnél!

A Bayernnél villámrajtot vett Joshua Kimmich jelenlegi helyzete a rekordbajnoknál minden, csak nem kielégítő. Ezt szombat este nyilvánosan szóvá is tette!

2016 októbere óta 90 percen keresztül csak két alkalommal volt pályán, utoljára a Hamburg és az Eintracht Frankfurt elleni 3:0-ás győzelemnél is játéklehetőség nélkül maradt.

***

„Emiatt nem vagyok boldog, ez nem kielégítő, és nem ez az igényem” - idézik Kimmichet a Sport Bildben. „Az edző tudja, hogy képe vagyok játszani a 6-os pozícióban és jobb oldali védőként – meg belsővédőként is. Így több lehetősége is lett volna, hogy bevessen” - folytatta Kimmich.

***

Míg a válogatott játékos Pep Guardiolánál szinte kizárólag, de stabilan belső védőként lett beépítve, addig ebben a szezonban Ancelottinál a fiatal játékos csereként, középpályán került bevetésre. Ám ezen a poszton az olasz szakvezető elsősorban Thiagonak, valamint a két rutinos játékosnak, Arturo Vidalnak, illetve Xabi Alonsonak szavazott bizalmat.

***

Jobbhátvéd pozícióban sem előzi meg Kimmich a rangsorban Philipp Lahmot. Sőt, amikor a Bajnokok Ligájában nemrég az FC Arsenal ellen hiányzott Lahm, akkor a jobbhátvéd poszton Rafinha részesült előnyben.

Kimmich bevethető:         

Középső középpályásként,  jobbhátvédként,  jobboldali középpályásként,  védekező középpályásként , középhátvédként

Kimmich számára, akinek a szerződése a Säbener Straße-n még 2020-ig tart, ez most egy nehéz helyzet, nehéz időszak. A sokoldalú középpályás most a rotációs elvben bízik: „a Bundesligában tetemes előnyünk van, talán jobban rotálják a játékosokat.”

Emellett a Bayern kapitánya, Philipp Lahm szombaton reményteljes szavakkal támogatta csapattársát: „Josh megmutatta, hogy magas szinten tud futballozni, de mi a Bayern vagyunk. Nehéz az egész szezonban mindig kezdőjátékosként játszani. Ezt valahol meg kell érteni. Ő abszolút profi módon viselkedik és én úgy gondolom, hogy csak idő kérdése, hogy újra játszhasson."

Fordította : Endy Windpál

Forrás : http://www.transfermarkt.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36081/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,joshua kimmich
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?