Hummels: pillanatnyilag nincs szükségünk egy németek elleni párharcra

Jakab Norbert

A Bayern München átütő sikert aratott az Arsenal felett a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között. A világbajnok Mats Hummels a DFB-nek adott interjúban már a jövőről beszélt. Például arról, hogy kit nem szeretne ellenfélként a nyolc között.

Kérdés: Mr Hummels, az 55. perc a találkozó fordulópontja volt? Az Arsenal 1-0-ra vezetett, és megvoltak a lehetőségeik, hogy kettőre növeljék az előnyüket és akkor jött Lauren Koscielny piros lapja és Robert Lewandowski egyenlített tizenegyesből.

Mats Hummels: Igen, az egy sorsdöntő pillanat volt. Úgy hiszem a bíró jó döntést hozott, mivel Robertet az utolsó pillanatban fosztották meg a gólszerzés lehetőségétől. Az egyenlítés megtörte az Arsenal lendületét. Attól a ponttól nem volt számukra visszaút. A mérkőzést két részre lehet osztani, van egy piros lap és egyenlítés előtti és utáni rész. Ez teljesen megváltoztatta a mérkőzést.

Kérdés: Azelőtt a kulcspillanat előtt, miért nem működött úgy a Bayern-motor, mint az azt megelőző hetekben?

Hummels: A piros lapig nem játszottunk olyan jól, mint ahogy tettük az utóbbi hetekben. Lassúk és tétlenek voltunk, talán azt hittük eleget tettünk eddig is a továbbjutáshoz. Nem vagyunk teljesen elégedettek az első félidővel, de minden rendben volt összességében a végén és képesek voltunk pár nagyszerű gólt szerezni és nagyon hatékonynak lenni.

Kérdés: Két 5-1-es győzelem egy 10-2-es összesített eredményt hozott. Ezekkel az eredményekkel üzennek a bajnokságban levő többi ellenfélnek?

Hummels: A negyeddöntőkben vagyunk. Elméletben ez még négy meccset jelent a döntőig. Lehetséges, hogy el tudunk jutni odáig, de ezt magunknak kell elérnünk. Az ellenfelek innentől csak még keményebbek lesznek. Már nem lesz ennél könnyebb kör, ami ránk vár. Jelen pillanatban egyértelmű, hogy megfelelően felkészültek vagyunk, hogy tovább menjünk. Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de mérkőzésről mérkőzésre kell készülnünk, egyszerre csak egy lépésre gondolni és nem szabad azt hinnünk, hogy a döntőig jutottunk, csak azért mert két meggyőző győzelmet könyvelhettünk el.

Kérdés: Ez elég szerény gondolkodás.

Hummels: Ha a Párizs meg tudta verni 4-0-ra a Barcelonát, akkor láthatod, hogy mi történik, mikor van egy rossz napod. Talán a Barca még mindig meg tudja fordítani és megmutatni, hogy milyen gyorsan a magad javára tudod fordítani a szerencsét.

Kérdés: Néhány csapatnak a célja, hogy csökkentse a vereség arányát, mikor tudják, hogy a továbbjutástól távolra kerültek, és megpróbálják a különbséget minimalizálni. Az Arsenal nem ezt tette.

Hummels: Persze, tarthatták volna az 1-1-et vagy az 1-2-őt, ezáltal elkerülve egy nagyobb vereséget. A végén az eredmény 5-1 volt, és ez jól néz ki a szempontunkból. Talán azt hitték az Arsenal játékosok, hogy újra be tudnak találni. Az az ő dolguk, hogy akartak játszani, de mi ezt jól használtuk ki ellenük. Arra emlékeztet, mikor még Dortmund játékosként, szintén a Bayerntől 5-1-re kaptunk ki. Attól függetlenül, hogy úgy éreztük, nem játszottunk jól, de amikor egy csapat van olyan jó, mint a Bayern, a meccs könnyen egyoldalúvá válhat.

Kérdés: Az odavágón elért 5-1-es eredmény után, nehézséget okozott motiváltan játszani a visszavágón?

Hummels: Megpróbáltunk, mint mindig, csak magunkra fókuszálni. Ennek ellenére, nem volt meg bennünk az a tűz és nem adtunk bele 100%-ot az első félidőben. Emiatt magunkat vádolhatjuk, mert nem volt meg ugyanaz az elszántság ebben az időszakban, az előző hetekhez viszonyítva. Nem mondanám, hogy lusták voltunk, de az Arsenal sok labdát szerzett, amely problémákat okozott nekünk.

Kérdés: A Bayern kezdő tizenegye Londonban a klub történetének legidősebb kezdője volt a Bajnokok Ligájában, átlagosan 30 éves és 14 napos volt a csapat. Mennyire fontos a tapasztalat a szezonnak ebben az időszakában?

Hummels: Valóban? Nem vettem ezt észre. A tapasztalat és higgadtság ezzel jár, ugyanúgy ahogy a klasszis szint is, amit a pályán képviselünk ez által. Habár azt is láthattuk, hogy a tapasztalat ellenére, voltak nehézségeink az első félidőben. Egy tökéletes csapat nem engedne az ellenfélnek semmilyen lehetőséget.

Kérdés: Érez szimpátiát az Arsenal iránt?

Hummels: Nem tudom, hogy a sportban lehet-e sajnálni az embereket. A legjobbat kell nyújtanod mikor a pályán vagy. Nyilvánvalóan az eredmény szerencsétlennek tűnik az ő szempontjukból a nap végén. Ki tudja, talán újra fogunk találkozni a következő évben és mi leszünk azok, akik szenvedni fognak. Nem, nem szimpatizálhatsz velük. A csapat, amelyik győz, megérdemli, hogy ünnepeljen.

Forrás : http://www.dfb.de/en/start/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/35972/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?