Szombaton megtörhet a Bayern hét éve tartó átka

Kun Béla

Ha semmi sem jön közbe, olyan meccsnap jön szombaton, amilyen hét esztendeje nem fordult elő a csapatunk történelmében.

Véget érhet a hét szűk esztendő...

Hét év után ugyanis most először fordulhat elő, hogy az FC Bayern komplett keretével készülhet a Bundesliga fordulójára.

Így tehát szinte egy történelmi esemény előtt állunk: a Frankfurt ellen egy örökkévalóság eltelte után teljes kerettel állunk ki. Az utolsó játékosi, aki sérült volt most már bevetésre készen áll.

Philipp Lahm, Arjen Robben, Franck Ribéry és Thomas Müller valószínűleg még emlékeznek arra a hét évvel ezelőtti utolsó olyan mérkőzésre, amelyre hasonlóan készülhettünk. A 2009/2010-es szezonban ők ugyanis ott voltak a keretben a 20-ik fordulóban a Mainz ellen. Hihetetlennek hangzik, de ekkor volt utoljára teljes a keret a Bundesligában.

Azóta mindig volt legalább egy sérült vagy eltiltott játékos, bár általában nem is egy. Leginkább a sok sérülés volt az elmúlt években a Bayern szomorú kísérője.

Szombatona, amikor az Allianz Arénában az Eintracht Frankfurt vendégeskedik, most minden más lesz, és ez teljesen új lehetőségeket kínál Carlo Ancelotti számára. A választás lehetősége, amely elődjének, Pep Guardiolának a 3 év alatt nem adatott meg ilyen teljességében.

Carlo Ancelotti egyébként mindezt Jerome Boatengnek köszönheti. A válogatott játékos készen áll a  találkozóra, s miután ő is fitt, így egy üres „kórtermet” hagyott maga után.

Rafinha számára, aki már régóta hordja a Bayern mezét, teljességgel szokatlan ez a szituáció. "fogalmam sincs, hogy mikor állt fenn utoljára ez a helyzet" - mesélte a brazil a tz-nek.

"Hajrá, hajrá, hajrá, hogy ez így maradhasson, drukkolok, hogy június elejéig mindenki fitt, egészséges maradjon"- mondta Mats Hummels is örülve a szokatlan helyzetnek.

Az, hogy a teljes keret sikerre vezet-e, vagy inkább a konkurenciaharchoz és ezáltal problémákhoz fog vezetni, azt majd az idő dönti el. Az biztos, hogy hét évvel ezelőtt egy jó ómen volt a teljes keret: 2010. január 20-án Louis van Gaal irányítása alatt 3:0-ás vereséget mértünk a Mainz csapatára.

(90min.de - fordította: Kun Béla)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/35908/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?