Ancelotti nem akar nagyon rotálni

Kun Béla

Alonso, bár bejelentette a visszavonulását, a hátralévő időben még maximálisan a Bayernre koncentrál.

Ancelottiég három hónapig együtt dolgoznak a Bayenr sikeréért.

Szombat délután az Allianz Arénában a Bayern München és az Eintracht Frankfurt néznek egymással farkasszemet. A mérkőzést felvezető péntek délutáni sajtótájékoztatón nem csak Carlo Ancelotti, hanem a visszavonulását csütörtökön bejelentő középpályás, Xabi Alonso is megjelent.

„A karrieremre visszatekintve, büszke vagyok arra, amiket eddig elértem” - mondta Alonso a gyülekező sajtókonferencia előtt. A 35 éves spanyol játékos felszabadultnak tűnik, s örül a karrierje utáni időnek. Ugyanakkor persze Alonso egy kicsit bánatos is volt, s meg is jegyezte: „Ez természetesen nem egyszerű. 17 év után a befejezni. Ezzel egy különleges korszak ér véget az életemben. Szívem egyik része a Bayernhez tartozik. Elégedett vagyok, de van még egy kis időm, amit élvezni szeretnék.”

Mit csinál Xabi Alonso a karrierje után? – kérdezték. „Sok ötletem van, de még nem döntöttem el. Még erre a szezonra koncentrálok” – válaszolta Alonso, jelezve, hogy nagyon komolyan veszi a Bayernben még hátralévő idejét.

„A döntését el kell fogadnom, pedig egy nagyszerű középpályást veszítünk el. Boldog vagyok, hogy Xabi edzője lehetek. Fantasztikus játékos és fantasztikus ember. Még három hónapot együtt fogunk dolgozni, és remélem, hogy nyerünk még címeket” - hangsúlyozta Carlo Ancelotti.

Előretekintve az Eintracht Frankfurt elleni meccsre, a szakvezető azt mondt,y nem fog sokat rotálni: „van elég idő utána regenerálódni.” Ancelotti gyakorlatilag a teljességből meríthet: „Manuel Neuernek nincsenek problémái, tud játszani. Csakúgy, mint Jerome Boateng. Igaz, ő  azért még nem kezdőként. Csak Juan Bernát nem lesz ott.” Jerome Boatenggel kapcsolatban még hozzáfűzte: „jó állapotban van, akarok egy pár percet adni neki.”

(fcbayern.com - fordította: Kun Béla)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/35910/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Előzetesek,Játékosaink,xabi alonso
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?