Wenger a bírót hibáztatja a kiesésükért…

Kun Béla

Azt a Bayernesek is elismerik, hogy az első félidőben jobb volt az Arsenal, de összességében kétség sem férhetett a továbbjutáshoz.

Összesítésben 10:2... Wenger szerint a bírón múlt...

Lobognak a Bayern zászlók a negyeddöntőben is. A hazai 5:1-es győzelem után, a Bayern Londonban is gálázott, hiszen az Emiratesben újra 5:1-re diadalmaskodott.

De az első félidő nem volt olyan sima, az Arsenal, keményen küzdött. „Az első félidőben jól csinálták” - mondta a Bayern csapatfőnöke. Karl-Heinz Rummenigge a meccs után meg is jegyezte: „nem volt a játékunk olyan meggyőző, mint amilyen szokott lenni.”

De a Bayern összességében kontrolálta a mérkőzést, s az egyenlítéssel elkapták az iramot, és beindult a gépezet. „A végén megérdemelten jutottunk tovább, erről nincs mit vitázni” - összegzett Mats Hummels.

A nyilatkozatok a mérkőzés után: 

Karl-Heinz Rummenigge: „A Bajnokok Ligájában, főképp az idegenbeli meccseken, nincs könnyű mérkőzés. Az első félidőben az Arsenal is jól csinálta. Ők közelebb voltak a 2:0-hoz, mint mi az egyenlítéshez. Csak javunkra ítélt 11-es után tudtuk fordítani, és simán nyerni.”

Carlo Ancelotti: "Ez egy nehéz mérkőzés volt a 11-esig, nem védtük jól az üres területeket. Jobban kellett volna kontrollálni a meccset. Nem voltunk jók a labdával való mozgásban. Ez megtörténhet. Nehéz úgy fókuszálni ha 5:1-es előnyben vagy. Azt mondtuk, hogy az egész meccsen jól akarunk játszani, de ha valaki ekkora előnyben van, az nem egyszerű."

Mats Hummels: „Az eredmény nem passzol ahhoz, ami a 11-esig és a piros lapig történt. Ez döntötte el javunkra a mérkőzést. Addig túl udvarias fellépésünk volt, és egy kicsit a várakozó állásba kapcsoltunk, holott ezt nem így képzeltük el. Ez egy érthető emberi dolog, de mégsem szabadott volna megtörténnie. De az első félidőben is voltak már lehetőségeink a gólszerzésre, ami nyugalmat hozott volna. De ezek kimaradtak. Összességében mégiscsak megérdemelten jutottunk tovább, erről nincs mit vitázni.”

Manuel Neuer: „Máshogy képzeltük el a játékunkat az elején, eltekintve az első 10 percről. Nem akartunk hátrányba kerülni, de utána 5 gólt lőttünk.”

Arséne Wenger (Arsenal trénere): ”Nagyon jól játszottunk, jó tempóval. Nyomás alá helyeztük a Bayernt. Aztán pechünk volt a bírói döntésekkel. Számomra az nem volt 11-es. 10 emberrel 11 ellen, lehetetlen volt 4 gólt lőni.”

(fcbayern.com - fordította: Kun Béla)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/35711/pics/lead_800x600.jpg
arsenal,BAYERN HÍREK,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?