Már megindultak a találgatások, hogy ki léphet Lahm helyére

Kun Béla

Számos név él a köztudatban arról, hogy a visszavonuló Lahm poszját ki veheti át a Bayernben.  Szóba került már Kimmich, Rudy, Carvajal, Bellerín, Semedo is… Jelöltből van elég, de nehéz megütni a Bayern mércéjét.

Nem valósíznű, hogy Kimmich lép Lahm helyére...

Philipp Lahm a nyáron befejezi a pályafutását. Sárgalapos eltiltás miatt nem játszhatott az FC Bayern München kedd esti Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján az Arsenal otthonában. A helyére most Carlo Ancelotti Rafinhát állította be. De egyelőre nincs hosszú távú megoldása Lahm pótlására. Hogyan tovább a Bayernnél a védelem jobb oldalán? Ez a dilemma rajzolódik ki, mert az átigazolási piac hamarosan nyit.

FC Bayern Lahm nélkül

A kedd kicsit komolyabban telt. Ez volt az a nap, amikor  az FC Bayernnek azzal a problémával kellett megküzdenie, mint a következő idényben. Ez volt a főpróbája  versenyhelyzetben a pótolhatatlan játékos nélküli meccsnek. Philipp Lahm nélkül ugyanis, aki Londonban sárgalapos eltiltás miatt nem játszhatott.

A hétvégén Lahm így búcsúzott társaitól az indulás előtt:

„Koncentráltan kell a pályára lépnünk és mindenek előtt az első negyed órában meg kell mutatnunk, hogy az Arsenalnak nem kell továbbjutásra gondolnia.”

Rafinha a pályán, Neuer lesz a csapatkapitány

Látni kellett, hogy a pályán a Bayern hogy boldogul nélküle. Lahm helyét Rafinha vette át, a csapatkapitányi karszalagot pedig Manuel Neuer viselte, csakúgy, mint a német válogatottban. De Lahm jelenlétét, a higgadtságát lesz pótolni.

Lahm, 33 évesen a legjobbak közé tartozik, ez vitathatatlan; ezt ebben a szezonban is igazolta.

Kimmich? Rudy? Inkább nem…

Kimmich valószínűleg nem Lahm-ot fogja pótolni. Ancelotti a 22 éves játékost inkább a középpályán játszatja, nem úgy, mint Joachim Löw, aki a válogatottban védőként szerepelteti. Ancelotti 20 alkalommal a középpályán, 5 alkalommal a védelemben adott lehetőséget Kimmichnek.

Sebastian Rudy a nyáron érkezik a TSG 1899 Hoffenheim csapatától majd Münchenbe, ő is egy alternatíva lehet, igaz, a 27 éves játékos is inkább a középpályán erősebb. A válogatottban jobb szélső védőként még nem szerepelt.

Carvajal? Bellerín? Semedo?

Sokkal valószínűbb megoldásnak tűnhet egy új játékost igazolni Lahm posztjára. Igaz, egy Lahm kaliberű játékos jelenleg elég ritka. Dani Carvajal megfelelő lehetne, de ő sajnos már a Real Madrid játékosa.

Szóba jöhet még az Arsenal játékosa, Héctor Bellerín, valamint César Azpilicueta (FC Chelsea) és Kyle Walker (Tottenham Hotspur) is; utóbbi kettő viszont jól keres a Premier Leagueben és túl drága vétel lennének.

A fiatalok, mint João Cancelo (21, FC Valencia) vagy Nélson Semedo (23, Benfica) esetében pedig még nem lehet pontosan megmondani, hogy világszínvonalú játékossá válhatnak-e.

Egy valaki biztos nem lesz…

Németországban sokszor hozzák kapcsolatba a Bayer Leverkusen 20 éves játékosát, Benjamin Henrichset a Bayern Münchennel, ám a 20 millió Eurós kivásárlási ár túl drágának hangzik.

És egy valaki biztosan nem lép Lahm heéylre, ezt Ancelotti hétfő este el árulta, miután egy angol újságíró megkérdezte: „most, hogy Lahm befejezi, Seamus Coleman, mint lehetséges utódja felkerült a listára?” Ancelotti a kérdésre szárazon és röviden ennyit felelt: „Nem.”

(eurosport.de – fordította: Tóth Renáta)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/35715/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,joshua kimmich,philipp lahm
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?