Wenger: nincs más választásunk

Jakab Norbert

A londoni csapat az 5-1-es vereség ellenére nem adja föl, küzdenek a továbbjutásért. A csapatkapitány, a német válogatott védője szerint feszültek a csapattársai, de elszántan készülnek a Bayern ellen.

Wenger: a büszkeségünk és a becsületünk a tét

A hétvégi Liverpool elleni 3-1-es vereség után az Arsenal már csak ötödik a Premier League-ben és így elkerült a Bajnokok Ligáját érő helyekről. Ha ez nem lenne elég, a londoniak az FC Bayern csapata elleni visszavágóra készülnek a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között. Ám az első körben elszenvedett 5-1-es vereség nem segíti az Ágyúsokat, hiszen így négygólos hátrányt kellene ledolgozniuk kedden este a továbbjutáshoz..

„Egy kicsit feszült” – mondta a csapatkapitány, Per Mertesacker, a csapaton belül uralkodó hangulatról – „de ez normális mikor ekkora különbséggel nézel szembe. Meg akarjuk ezt változtatni, de nagyon nehéz lesz a Bayern ellen. Szükségünk van arra, hogy a szurkolóink mögöttünk álljanak” – mondta a német válogatott harcos hangulatban.

Mertesacker nem léphetett pályára Münchenben, most pedig a honfitársa, Mesut Özil kénytelen kihagyni a meccset az Emirates Stadiumban. Nem elég jó fizikálisan egy betegség után - magyarázta Arséne Wenger.

A francia edző a rossz hírek ellenére lát egyfajta előnyt is a szituációban. „Nincs más választásunk, mint támadni és megpróbálni gólt szerezni” – mondta Wenger, aki nagy tisztelettel van a Bayern iránt: „ők az egyik legjobb, ha nem a legjobb csapat Európában, ami az egész dolgot nagyon nehézzé teszi.” A végső eredménytől függetlenül, a 67 éves menedzser azt akarja, hogy a játékosai emelt fővel hagyják el a pályát, mivel „a büszkeségünk és a becsületünk a tét.” Emiatt neki csak egyetlen elvárása van: „szeretnék egy olyan csapatot látni, amely küzd.”

(fcbayern.com – fordította: Jakab Norbert)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/35601/pics/lead_800x600.jpg
arsenal,BAYERN HÍREK,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?