Thiago: tudok még ennél is jobban játszani

Kékesi Veronika

Thiago Alcántara a negyedik szezonját tölti az FC Bayernben, és mostanra érte el azt a szintet, amikor minden játékával beszédtémává válik a rajongók körében.

A spanyol játékos hat gólt lőtt és öthöz asszisztált az idény során, és szerdán egyet be is fejelt a 3–0-ra végződő Schalke 04 elleni meccsen, a DFB negyeddöntőjében. A huszonöt éves játékos interjút adott az fcbayern.comnak az új szintre emelkedett érettségéről, a csapat impresszív működéséről, és a soron következő 1. FC Köln elleni meccsről. 8–0 a Hamburger SV, 3–0 a Schalke ellen – két lenyűgöző teljesítmény öt nap leforgás alatt.

Sikerült elkapnotok a ritmust?

Thiago: „Sosem könnyű egy új edző stílusához igazodni, és ezt a pályán is megmutatni. Először meg kell találnod a helyedet, és dolgozni rajta, de most már úgy játszunk, ahogy az edző akarja. Nagy kvalitással rendelkező csapat vagyunk, aki szereti birtokolni a labdát, és igazán nagy lendülettel támadni.”

Nélkülözhetetlen része vagy a csapat játékának. Jelenleg a legjobb formában lévő Thiagót láthatjuk?

Thiago: „Nem tudom, de jelenleg nagyon jól érzem magam a pályán. Ennek ellenére úgy érzem, tudok még ennél is jobban játszani. Sok nagyszerű játékos van a csapatban, és minden nap tanulok tőlük meg az edzőtől.”

A legutóbb a hatodik gólodat lőtted a Schalke ellen – a legtöbbet, amit eddig egy szezonban szereztél. Honnan jön ez a góllövői képesség?

Thiago: „Nem akarok túl sok időt vesztegetni, hogy erről beszéljek. Csak hagyni kell megtörténni, és magunkat adni a pályán. Nagyszerű, amikor gólt lövök, de a legfontosabb, hogy nyer a csapat.”

Komolyabbá és elszántabbá váltál a játékodban?

Thiago: „Azt hiszem, normális, ha az eltelt idő során fókuszáltabbá válsz. Érettebb leszel minden egyes játékkal, edzéssel, és minden eltelt évvel. A sérüléseim árán azt is megtanultam, hogy vigyázni kell a testedre. Ezért rendszeresen tartunk külön edzéseket néhány csapattársammal. Odafigyelek arra is, hogy mit eszem, és hogy eleget alszom.”

Milyen szerepe volt Carlo Ancelottinak a fejlődésedben?

Thiago: „Carlo nagyszerű edző. Mindent megnyer különféle csapatokkal. Több mint ezer játékban edzősködött, kevés tőle tapasztaltabb embert találni. Bizalmat vetett belénk – öröm neki játszani, és érzem a bizalmát, ami fontos.”

A következő játék szombaton lesz Kölnben. Mennyire lesz nehéz ott hozni a jelenlegi csúcsformát?

Thiago: „Kemény meccs lesz. Talán a Köln vesztett néhány pontot a tabellán, de még mindig küzd, hogy bekerüljön a legjobbak közé. Van egy csatáruk, Anthony Modeste, aki igazán jó formában van, tehát óvatosnak kell lennünk, és a legjobbat nyújtanunk, hogy megszerezhessük a legújabb győzelmünket.”

Mi a különbség aközött, ha otthon, vagy idegenben játszol?

Thiago: „Mindig nagyszerű hazai pályán játszani a rajongóink előtt. Az Allianz Arena jegyei mindig elkelnek, és a rajongóink folyamatosan támogatnak minket, de az is motivációt jelent, ha idegenben, ellenséges környezetben egy erős ellenfél ellen játszunk.”

Forrás : https://fcbayern.com/en

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/35422/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,thiago alcantara
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?