Az FCB jó formában van, de óvatos a Kölnnel szemben

Kun Béla

2 meccs 2 győzelem 11 rúgott, s 0 kapott gól. Az elmúlt héten nem is mehetett volna jobban az FC Bayernnek. Carlo Ancelotti és csapata dicséri a 23. forduló idengenbeli meccsének házigazdáját, a Kölnt.

Miközben az olasznak nem volt teljesen igaza, mint ahogy ő azt a pénteki sajtónyilatkozatában ezt mondta:

"Olaszországban mindig azt mondjuk: a sok dicséret később problémákhoz vezet."

Az 57 éves olasz tudatosította, hogy a Hamburg illetve a Schalke elleni gála mérkőzések után, ez a kölni meccs más lesz.

"A Köln 2016 áprilisa óta otthoni meccsen még nem kapott ki." -figyelmeztetett.

12 hazai meccs óta a saját közönségük előtt a kecskék verhetetlenek. (6 győzelem, 6 döntetlen) Azonban Ancelotti bizakodó, hogy ezt a szériát meg tudják szakítani.

Bizalom a csapatban

"Nehéz lesz, de bízom a csapatomban, mert jó formában vagyunk."-dicsérte Ancelotti a csapatát.

A jó forma okát abban is látja, hogy szinte minden játékosa rendelkezésére áll. Sajnálatos módon Jerome Boateng, még nem bevethető, de róla is vannak jó hírek!

A jövőheti Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágó nem játszik szerepet a Köln elleni csapatösszeállítás terén.

"Ez egy fontos mérkőzés, ezután van még elegendő időnk az Arsenal elleni meccsre felkészülni."-hangsúlyozta Ancelotti, aki nem tervez rotációt.

A Köln a hazai pálya előnyére épít

De erről a luxusproblémáról azonban ennek ellenére a Köln csapata szinte csak álmodhat. A hétvégén Peter Stöger biztosan lemondhat Jonas Hector (sárgalapos eltiltás), és Timo Horn (építő tréning), szerepléséről. Hátul Matthias Lehmann bevetése még kérdéses. Mégis az osztrák a meccs előtt öntudatos.

"Örülünk a mérkőzésnek, s tudjuk hogy ez egy igazi kihívás lesz, de mi biztosak vagyunk abban, hogy a Stadionba remek támogatást fogunk kapni a szurkolóinktól. A célunk a hazai mérlegünket tovább őrizni." "Megpróbáljuk a lehetőségeinket, minél hatékonyabban kihasználni." - gondolja a tabella 7. helyezettjének trénere.

Ehhez a lehetőséghez hozzájárul a szupercsatár Anthony Modeste szerepe. Akit Ancelotti "a fantasztikus középcsatárnak" mondott. Azonban nem csak miatta "kell jól védekezni", ahhoz hogy ezt a hazai szériát meg lehessen szakítani

Forrás :https://fcbayern.com/de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/35399/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?