Vérbeli kuparangadó az Allianz Arenaban!

Kékesi Veronika

Vérbeli kuparangadó!

Kupa-párbaj specialisták! Szerda este a DFB kupa negyeddöntőjében az FC Bayern és a Schalke 04, azaz a verseny két legtapasztaltabb csapata kerül egymással szembe.

Az FCB 243 alkalommal játszott a kupában és 183 győzelemmel áll, míg a királykékek 234-ből 152-szer nyertek. A két csapat tizenegy alkalommal csapott már össze a kupában, amiből a Bayern hetet megnyert.

Negyeddöntő a papírforma szerint

Az FCB az elmúlt tíz év során minden alkalommal bejutott a negyeddöntőbe. Egyetlen másik klub sem tudhat magáénak hasonló rekordot. Ezzel együtt hét egymást követő évben bejutottak az elődöntőbe is – a sorban a nyolcadik elődöntős szereplés új rekord lenne. Másrészről a Schalke nem jutott ilyen messzire a versenysorozatban a 2010/2011-es szezon óta.

Trófeavadászok

Az FC Bayern 18 DFB kupagyőzelmet tudhat a magáénak, ami a versenysorozat legsikeresebb csapatává teszi őket. A Schalke a harmadik ezen a listán öt győzelemmel, eggyel a Werder Bremen után. A Bányászok valójában többször jutottak a döntőbe, mint a Bréma, de ezt nem lehet összehasonlítani a Bayern rekordot jelentő 21 döntőjével.

Veretlenül

Az FCB veretlen maradt a Schalkéval szemben a legutóbbi tizenhárom találkozójuk során – végig a Bundesligában. A müncheni gárda tízszer győzött és háromszor döntetlenre végeztek a csapatok 2011 márciusa óta. A bajorok 36 gólt lőttek, és mindössze hatot kaptak. A legutóbbi összecsapásuk csak néhány héttel ezelőtt, február negyedikén volt, amikor 1–1-es döntetlennel zártak az Allianz Arenában.

Újra Siebertnél az irányítás

Szerdán Daniel Siebert lesz a bíró, immár harmadik alkalommal az FC Bayern meccsén a szezonban. A harminckét éves berlini származású bíró vezette a Köln elleni 1–1-es döntetlenre végződött találkozót a hatodik meccsnapon, ahogy a 3–1-es győzelmet hozó meccset is a Mainz ellen a tizenharmadik fordulóban Siebertnek Lasse Koslowski és Jan Seidel lesz az asszisztense, valamint Dr. Robert Kampka lesz a negyedik játékvezető.

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/35346/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?