A Bayern a Schalkét látja vendégül a harmadik hazai kupameccsen, ebben a szezonban

Jakab Norbert

Az FC Schalke 04 csapatának szép emlékei lehetnek a jelenlegi kupaellenfelükkel, a rekordbajnok Bayern Münchennel szemben. A királykékek a 2011-es elődöntőben kerekedtek felül jelenlegi ellenfelükön, a spanyol csatár, Raúl góljával, amely 1-0-s győzelmet jelentett.

A Schalke aztán a Berlini Olimpiai stadionban emelhette magasra a trófeát. Majdnem hat évvel később, Markus Weinzierl tanítványai megpróbálják megismételni azt a sikert, szerdán 20:45-kor közép-európai idő szerint. De véghezvinni ugyanezt a tettet egyáltalán nem lesz könnyű. A Bayern még nem kapott ki hazai pályán az idei szezonban, az összes sorozatot figyelembe véve. Ez a mérkőzés az Allianz Arénában a két csapat 11. találkozása lesz a kupában. A történelem bizonyára Ancelotti játékosainak kedvez, mivel a Bayern 7-et nyert meg az összecsapások közül, míg csupán kettőt veszített. Egy mérkőzés végződött döntetlenre, 1984-ben, az elődöntőben, de a pár nappal későbbi újrajátszás a Bayern javára fordította a fordulót.

Ez a negyeddöntő a harmadik hazai kupameccse lesz a bajor klubnak. A tizennyolcszoros kupagyőztesek az Augsburgot könnyedén győzték le 3-1-re és túlléptek egy nehéz küzdelem során a VfL Wolfsburg ellen, 1-0-ra, ebben az évben korábban. A négyszeres győztes Schalke, eddig csak alacsonyabb osztályú német csapatokkal került szembe az idei sorozatban. A királykékek egy elég merész teljesítménnyel, egy tisztelendő 1-1-es döntetlen értek el az Allianz Arénában, januárban.

Forrás : http://www.dfb.de/en/start/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/35030/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?