Sanchez : Az átigazolás Münchenbe nagyon nehéz volt

Nagy Zsófia

Az átigazolás Münchenbe nagyon nehéz volt. Sanches, a Bayern - sztárjátékos elmagyarázta a kezdeti nehézségeket.

A Francia Európa bajnokságon sikerült magára vonni a figyelmet. A 19 éves középpályás egy erős teljesítményt nyújtott Christiano Ronaldo oldalán és végül Európa Bajnok lett a Portugál csapattal. Nagy elvárásokkal érkezett Sanches Münchenbe. Ott viszont eddig elég ritkán tudta megmutatni a tehetségét. Most viszont elmagyarázza, hogy a Bundesligához való váltása után miért vannak még problémái.

„Nem olyan egyszerű itt lenni, de most így jobban tudom a családomat és a testvéreimet támogatni. Egy új országba menni, nagyon nehéz váltás volt a számomra. De minden játékos, aki egy új lépést szeretne tenni, annak ezzel a lehetőséggel is számolnia kell.” mesélte Sanches a portugál tv-adónak „Os Amigos de Siamo” a Sport Tv-n.

Sanches a nyáron igazolt át a Benfica -tól a Münchenhez 35 millió Euroért.

„ Ha te mint játékos egy magasabb színvonalon szeretnél játszani, akkor új kihívásokkal kell szembe nézned. A Benfica-tól való igazolás nem volt nehéz számomra. Azt tettem, amit tennem kellett. Szívesen maradtam volna, hiszen Benfica rajongó vagyok, de eljöttem, mert más dolgokat akartam.”

Az eddigi teljesítménye a Bayern-nél: 641 perc játék és nulla gólpassz. Az új környezet megszokása mellett a csapattársakkal való kommunikáció is probléma.

„ Nem beszélek olyan jól angolul, és németül még annyira sem” Mondta Sanches, és elárulta, hogy sok időt tölt portugálul beszélő játékosokkal, de Franck Ribéry és David Alaba is segített számára. A portugál futball-ikon Luis Figo kérte, hogy legyen türelemmel a Bayern Sanches iránt. A 44 éves Figo azt mondta, hogy Sanches átigazolása egy nagyon jó döntés volt a Bayern Münchentől.

„Ez az első hely, hogy Portugálián kívül játszik, és ha nem olyan gyakran játszik, akkor még nehezebb a beilleszkedés számárá. Időt kell neki hagyni, a tehetsége ugyanis megvan”- Figo

Forrás : http://sportbild.bild.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/34479/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,renato sanches
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?