Carsten Jancker a Bayern képességeiről "Csak akarni kell"

Felejthetetlen volt Jancker gólöröme. Minden alkalommal, amikor Carsten Jancker a labdát a hálóba guritotta, megcsókolta a jeggyűrűjét. 1996 és 2002 között volt a Bayern játékosa (ma mar 42 eves). 

Ez idő alatt 4-szer nyerte meg a Bundesligát, 2-szer a német kupát és egyszer a Bajnokok Ligáját (2001). Jelenleg Jancker figyelemmel követi a Carlo Ancelotti által vezetett edzéseket. A Bayern szurkolók által elnevezett "Fußballgott" (Fociisten) időt szánt arra, hogy egy pár kérdésre válaszoljon a különleges Hamburgi meccsel, Robert Lewandowskival és a jeggyűrűjével kapcsolatosan.  

Időközben sokat beszélnek az utolsó perces Bayern gólokról. 2001-ben te is egy kései góllal lettél bajnok. Honnan van meg ez a képessége a Bayernnek?

Jancker : "Erre mindig is képes volt a Bayern. Igazából mindegy, hogy az első vagy a 91. percben lövik a gólt. Az már csak a képesség kérdése, hogy valaki a legvégén be tudja-e még egyszer lőni a labdát az ellenfél hálójába és a Bayernnek mindig voltak egyénileg nagyon erős, jó játékosai. Az igaz, hogy szükség van egy csipetnyi szerencsére is a végén, de igazából csak akarni kell. Én ezt a masik felként is átéltem, amikor mi kaptunk a végén gólt."

Milyen emlékeid vannak Patrick Andersson szabadrugásáról 2001-ből Hamburgban?

Jancker : "Tudtuk hogy az volt az utolsó esélyünk. A játékvezető rögtön utána már lefújta volna a játékot. Igazábol lehetetlen, hogy bemenjen ott a labda, ahol aznap bement. Ennek igy kellett történnie. Ahogy 1999-ben is történnie kellett volna, úgy történt 2001-ben: megnyertuk a Bundesligát és a Bajnokok ligáját is.

Már emlitetted az 1999-es döntőt. Akkor is az utolsó percben született gólok döntötték el a győztest...

Jancker : "Az volt a legkeserűbb sportolói élményem, amiben valaha részesültem. Persze könnyebb róla beszélni, ha pár évvel kesőbb végül megnyered a Bajnokok ligáját. (mondta kacagva)"

Vagyis elfelejtődött ez a csapás a sikereknek köszönhetően?

Jancker : "Nem. Ha 1999-ben is sikerült volna, akkor kétszer nyertük volna meg a BL-t. Mindig többet és többet akartunk. Akkoriban nagyon fájt a vereség, de ennek igy kellett történnie."

Mint volt csatár, biztos vetsz egy pár pillantást az edzések során Robert Lewandowskira. Mi a véleményed róla?

Jancker : "Ő tokéletes. Nagyon jó korban van még és szerintem ő a tökéletes 9-es".

Mitől ő a tökéletes 9-es?

Jancker : "Mindenekelött azért, mert gólokat lő. Ő lövi az első gólokat a meccseken, nem csak az ötödiket vagy a hatodikat. Mondjuk, ő ilyeneket is lő,de csak azért, mert kivalóan érzi a kaput. Ezenkivül ritkán vesziti el a labdát és egy nagyon jó játékérzékkel rendelkezik. Sokszor passzol jól társainak és a gólpassz is gyakori nála. Emellett nem lehet lassúnak sem nevezni."

Majdnem 15 év telt el, amióta otthagytad a Bayern-t. Mi változott azóta a Säbener Straße-n?

Jancker : "Minden nagyobb lett, például több az edzőpálya. Már akkor nagyon jó körülmények között dolgoztunk, de azóta ezek még jobbak lettek."

6 évig voltál itt a bajoroknál. Rendszeresen követed az FCB-t?

Jancker : "Az itt töltött idő nyomot hagyott bennem. Mindkét gyerekem itt született. Itt mindent megnyertem, amit csak lehetett. Kiváló időt töltöttem a Bayernnél és figyelmesen követem őket mindig, mindenhol. Ezt nem lehet csak úgy egyszerűen megszűntetni."

Legvégül, de nem utolsó sorban:Hogy van a jegygyűrűd, most, hogy már nem játszol?

Jancker :"(kacag) Mostmár csak a feleségem csókolom meg, mert már nem lövök több gólt. De a gyűrű továbbra is nagyon jól van, boldog házasságban élünk."

Forrás : https://fcbayern.com/de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/34321/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?