Neuer: nincs garancia arra, hogy mindig sikerül az utolsó pillanatokban gólt lőni!

Rusz Dániel

Németország és a világ első számú kapusa önkritikusan elemzi az elmúlt meccsek nehézségeit, és beszél a botrányos berlini végjátékról, valamint a nehezebb Bundesliga meccsek okairól.

Helytelen dolog, hogy a labdát tudatosan egy játékos felé rúgod, nem számít, mennyire vagy ideges. Ez a sportszerűségről szól. Példaképként ezzel nem mutatsz jó példát.


Ismét megcsinálták: épp mint a múlt hétvégén az Ingolstadt ellen, a Rekordbajnok FC Bayern München egy, a legvégén lőtt góllal tudott pontot rabolni a Hertha BSC-től a Bundesliga 21. játéknapján. Manuel Neuer, Németország első számú kapusa közvetlen közelről élte át a gólszerzés pillanatát, a DFB.de-nek pedig beszélt a meccs drámai végjátékáról és a Bayern különleges hozzáállásáról.

- Neuer Úr, a hosszabbítás zűrzavaros 6 percében az FC Bayern képes volt pontot bezsebelni a Hertha BSC otthonában - Robert Lewandowski a kapu torkánál lévő tülekedés közepette szerezte az 1-1-et jelentő egyenlítő találatot. Ön ez alkalommal igen közel állt a lezajló események helyszínéhez.

- Manuel Neuer: A büntetőterületen belül álltam én is, az egyenlítő gólra hajtva. Mindig furcsa szituáció az ellenfél számára, amikor a kapus is előrejön - úgy látszik, ennek most megvolt a hatása.

- Meglehetősen feszült volt a hangulat a Hertha és a Bayern játékosai között a találatot követően. Az összetűzés nyilvánvalóan abból adódott, hogy a hazaiak kapusa, Rune Jarstein idegességében elrúgta a labdát, és Xabi Alonsót találta el.

- Neuer: Helytelen dolog, hogy a labdát tudatosan egy játékos felé küld, nem számít, mennyire vagy ideges. Ez a sportszerűségről szól. Példaképként ezzel nem mutatsz jó példát. A stadion tele volt szurkolókkal, ezenfelül sokan nézték a meccset a televízióban is. Azt hiszem, érthető, hogy panaszkodtunk emiatt. 

- Miért küszködött ennyire a Bayern, és vesztette el majdnem a mérkőzést?

- Neuer: Az elején nagyon gyengén helyezkedtünk, és a rögzített szituációkat is rosszul reagáltuk le. A gólt is ilyen helyzetből kaptuk, kétségkívül jobban kellett volna figyelnünk. Ezután sokáig szorongattuk a Herthát. Nehéz volt ezen a talajon focizni. Ostobaságnak tűnhet, sokat játszunk ilyen pályákon, és nem is kéne ennek indoknak lennie, de egyáltalán nem könnyű jó játékot nyújtani ilyen körülmények között. Másfelől persze a Herthának is ugyanitt, ugyanilyen környezetben kellett játszania. 

- Mit mond el a csapatukról az, hogy idén már három (a Freiburg, Ingolstadt és Berlin elleni) meccsen is sikerült kései gólokat szerezniük?

- Neuer: Az Ingolstadt esetében kétszer is sikerült betalálnunk az utolsó néhány percben. Ezeken a meccseken nagyon sokat küzdöttünk a támadások során, de végig hittük, hogy képesek vagyunk gólt lőni. Ez azonban nem jelent biztosítást a kései gólokra, ezzel mindenkinek tisztában kell lennie. Természetesen a szerencse is egy tényező az ilyenkor szerzett találatok esetében. De a mérkőzéseknek a legvégéig játszottunk, és egyszer sem álltunk meg. Erős mentalitásunk és nagyszerű játékmorálunk van - a csapatban mindenki jól akar teljesíteni, ez tisztán érezhető.

- Mit gondol, nehezebb lett immár Bundesliga-meccseket nyerni, mint olyan kiválóan játszani a Bajnokok Ligájában, ahogy azt a hétközi, Arsenal elleni győzelmük során tették? 

- Neuer: A Bundesliga csapatainak minden alkalommal módukban áll, hogy jól felkészüljenek ránk, töviről-hegyire ismerik a játékmódunkat. Tudják, hogy nehezítsék meg a dolgunkat. Dárdai Pál egy olyan edző, aki teljes mértékben tisztában van ezzel. Arra törekszik, hogy lezárja a területeket előttünk, és a Hertha ezt nagyszerűen csinálta az első félidőben. Miután megszerezték a vezetést, nagyon okosan védekeztek. Ellenben az Arsenal egy olyan gárda, amely maga is támadó futballt szeret játszani, így viszont több területet is hagytak nekünk.

(dfb.de - fordította: Rusz Dániel)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/34027/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Elemzések,Játékosaink,manuel neuer
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?