Médiapletyka vagy valóság? Kahn lehet az új sportigazgató?

Kun Béla

A Titán és Rummenigge is őszintén beszélt erről az ügyről és lehetőségről az Arsenal elleni győztes mérkőzés után. Egy biztos: döntés még nincs.

Nagy valószínűséggel nem Oliver Kahn lesz az FC Bayern sportigazgatója...

Oliver Kahn és Karl-Heinz Rummenigge egy közös interjúban beszéltek a hírekről. Például arról, hogy a Titán lehet-e az FC Bayern új sportigazgatója…

Micsoda gála, mekkora lépés a negyeddöntő felé, az FC Bayern 5-1-re kiütötte az Arsenalt az Arénában. S ezzel a visszavágóra remek kilátásai vannak a bajoroknak. 

Természetesen Karl-Heinz Rummenigge is szívesen elemezte a történteket a meccs után a ZDF interjúban, ahol Oliver Welke riporter kérdezte őt illetve exbayernes Oliver Kahnt, mint szakértőt. 

Egy olyan téma is szóba került, melyet Welke "gyorsan tisztázni" akart. Mégpedig a megüresedett sportigazgatói poszttal kapcsolatban. Utalt arra, hogy a TZ-nek adott interjújában Rummenigge azt nyilatkozta, hogy "senki sem vette fel a kapcsolatot a Bayernből Max Eberllel." A müncheni Merkúr exkluzív információja szerint a Gladbach menedzsernek van egy kiszállási záradéka, amely megfelel a Bayern München számára, s ezt feltétlenül ki szeretné használni. 

"Szükséged van egy emberre fent, aki közvetlenül kapcsolatban van a trénerrel, aki tanácsadó is egyben a csapat számára, és aki egyben a vezetőséggel, illetve Uli Hoeneß-szel is egyenes kapcsolatban van" - mondta határozottan Rummenigge.

"Amihez jön egy átigazolással járó megbízatás. Ez egy terjedelmes munka, ami nagyon sok  felelősséggel jár." Jelenleg ennek Rummenigge tesz eleget, de ez szerinte „nem optimális, nagyon sokat vagyok úton az én más feladataimmal. Igazából jó lenne, ha találnánk egy jó szakembert, aki ezt a pozíciót betölti. S mi meg is fogjuk találni ezt az embert!" 

Ezzel megszólítva az esélyesnek mondott Max Eberlt, aki azután lett a legfőbb esélyes, miután Philipp Lahm bejelentette, hogy nem vállalja a posztot. Az üggyel kapcsolatban azonban Rummenigge kitérően reagált: "megegyeztünk abban, hogy nem mondunk nevet ezzel kapcsolatban, kérem megértésüket. Most nagyon céltudatos szeretnék lenni, és más kluboknál nem szeretnék nyugtalanságot okozni. A Borussia Mönchengladbachnál pedig végképp nem, velükl nagyon jó a kapcsolatunk" – mondta, de azt minden érzi, hogy egy cáfolat máshogy hangzik.

Oliver Kahnt is esélyesnek tartja a média egy része a sportigazgatói posztra. „Még hosszú út áll előttünk ezzel kapcsolatban” - mondta Kahn, és azon viccelődött, hogy Welke talán szabadulni szeretne műsorvezető társától. (Oliver Welke és Oliver Kahn a ZDF Bajnokok Ligája közvetítésének moderátorai – a szerk.) Rummenigge is viccelődött: "Itt most teljesen nyugodt állása van. A másik az sokkal több elfoglaltsággal járna.”

Majd a volt válogatott kapus egyértelműen állást foglalt a témában: "tartjuk a kapcsolatot, és beszélgetünk is. A sportigazgató pozíció sem eddig, sem most nem szerepelt a témáink között. Valószínűleg ezért ennyire a nyugodt hozzáállásom ezzel kapcsolatosan.” Ezzel pedig egyértelműen lekerülhetnek a napirendről az Oliver Kahn sportigazgatói szerepéről szóló pletykák. Bár a pletykákat ő maga generálta, hiszen tavaly októberben egy hatalmas Bayern logó előtt pózolva „új tevékenységet” jelentett be. Ebből sokan arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg ő lesz az új sportigazgató a Bayernnél – pedig csupán az új sportmárkáját a „Goalplay”-t promótálta ezzel.

(tz.de – fordította: Fazekas Annamária és Kun Béla)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33958/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,karl-heinz rummenigge,oliver kahn,Szakmai stáb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?