A Belotti-ügy első felvonása

Fazekas Annamária

Egy müncheni újság a mai számában ír részletesen arról, hogy a Bayern komolyan foglalkozik a 23 éves olasz csatárcsillag megszerzésének gondolatával. Íme, a részletek: 

Belotti, Olaszország meredeken felfelé ívelő futball csillaga - Az FC Bayern München felveszi a kapcsolatot a Torinoval a 100 milliós támadójátékos megszerzése érdekében

München – Azt mindenki tudja, hogy a csapatban senki sem pótolhatja Lewandowskit. A jelek szerint azonban Ancelotti hazájában a csapat egy olyan támadó játékosra talált, aki világkarrier előtt áll.

Olasz támadó játékosokkal az FC Bayern idáig különböző tapasztalatokat szerezett. Míg Ruggiero Rizzitelli annak idején a vele szemben támasztott elvárásoknak nem igazán felelt meg, Luca Toni szerződtetése abszolút telitalálat volt. Lehetséges, hogy a bajnokcsapat szurkolói hamarosan újra Bayern mezes olasz támadó játékost láthatnak a pályán.

A Torinóban megjelenő „La Stampa” szerint, az FC Bayern illetékesei kivetették hálójukat az olaszok ígéretes csatár tehetségére. Az FC Torino játékosa, Andrea Belotti állítólag Ancelotti edző kívánságlistáján szerepel. Az olasz edzőt nyilvánvalóan lenyűgözték a 23 esztendős játékos technikai és testi adottságai, valamint a csapatban nyújtott játéka is. A „La Stampa” szerint a kapcsolatfelvétel megtörtént, amely akár hivatalos ajánlattételhez is vezethet.

Belotti az olasz válogatott csatára, és az olasz futball meredeken felfelé ívelő csillaga. 2015 nyarán Palermóból az észak-olasz Piemontba szerződött- azóta pedig már megtöbbszörözte a piaci értékét.

Ahogy Robert Lewandowski, úgy Belotti is rendelkezik a modern csatárral szemben támasztott követelményekkel. A büntető területen iszonyúan veszélyes, az első labdaérintésből gólt szerez, és mindig pontosan tudja, merre van a kapu. A jelenlegi szezonban a 21 Serie-A meccsen 17-szer talált be, a nemzeti válogatott színeiben pedig ötször lépett pályára és három gólt szerzett. Gólörömét egy kakas utánzásával fejezi ki, ezért kapta a „Gallo” (kakas) becenevet. A furcsának tűnő rituálé igazából nem Belottihoz köthető, hanem a legjobb barátjához, Jurihoz, akinek a vezetékneve Gallo.

Kivásárlási záradék – 100 millió euró külföldi klubok esetén

Belotti az 1,81 méteres magasságával nem nevezhető óriásnak, de a fizikuma elég robosztus ahhoz, hogy úgynevezett „faljátékos” legyen, aki háttal a kapunak állva jól el tudja osztani az érkező labdákat. Gyors mozgású, ami az egy az egy elleni összetűzésekben előnyhöz juttatja. És a mai csatárok elengedhetetlen képessége, hogy akár a védekezésben is közreműködik, nem sajnálja, ha futni kell, és tényező tud lenni a párharcokban – ugyancsak Belotti erényei közé sorolható.

Belotti, Neuer és Hummels... Hamarosan csapattársak lesznek?

Januárban ismerte be a Torino sportigazgatója Gianluca Petrachi, hogy a klub 65 milliós ajánlatot kapott az Arsenal csapatától, amelyet elutasítottak. Előző decemberben hosszabbította meg Belotti a szerződését a klubbal 2021-ig, amelynek a része egy igen csak fontos záradék. Amennyiben egy külföldi klub szeretné a csatárt megvásárolni, legalább 100 millió eurót kell az asztalra tenni érte. "A piac határozza meg egy játékos értékét. Az árak – amelyek manapság előfordulnak – mindenki számára túlzóak. Ha van egy klub, amelyik ezt az árat megfizeti érte, akkor rendben van. De remélem, hogy Belotti legalább addig itt marad, ameddig én a Torino edzője vagyok” - nyilatkozta Sinisa Mihajlovic edző, a magas eligazolási összeg kapcsán.

Nem kőbe vésett összeg ugyan, de az angol Chelsea és MU klubok számára nem ijesztő, ahogy a spanyol Real Madrid, vagy akár francia PSG számára sem az. Tehát konkurencia biztosan akad majd az olasz támadó játékos megszerzésében.

(tz.de - fordította: Fazekas Annamária)

eredeti: https://www.tz.de/sport/fc-bayern/fc-bayern-interesse-an-andrea-belotti-vom-fc-turin-laut-la-stampa-7410591.html

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33963/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?