Van Müller számára hely a kezdő tizenegyben?

Fazekas Annamária

A Bayern hozza a kötelezőt, amikor nagyon kell. Az Arsenal felett aratott magával ragadó 5:1-es győzelemmel a müncheniek még saját magukat is meglepték. Ancelotti csapatával kapcsolatosan - minden dicshimnuszunk mellett - egy kérdés is felmerül: van Thomas Müller számára hely a kezdő tizenegyben?

A világbajnok. A játékos, akiért 100 millió eurót ajánlottak. Így tud örülni egy gólnak...

Arjen Robben nem akart egy rossz szót sem szólni Lewandowskiról. Hiszen végül is a lengyel csatár, az 1-1 után lőtt góljával törte át a gátakat az Arsenal ellen, amelyet azután a harmadik, negyedik majd ötödik is követett. „Talán egy ilyen este ezt nem szabadna mondanom” - vélte Robben a Sky mikrofonja előtt, de végül mégis csak kibökte: „Lewyvel ilyen nem fordulhat elő”.

Mire is gondolt Robben? Lewandowski otromba szabálytalansága Laurent Koscielnyvel szemben, amely a mérkőzés első félórája után egy kivédett büntető rúgáshoz, majd végül mégis csak Alexis Sanchez révén az 1:1-hez vezetett. Az addig alávetetten játszó Arsenal újra játékban érezte magát. „Ez az egyetlen kritikám” - mondta Robben - „egyébként a játékot kontroll alatt tartottunk, és domináltunk”. Az előző hetekkel ellentétben.

„Ha kell, odatesszük magunkat”

Igaz, tizenegy mérkőzés óta veretlen a Bayern, de mindenestre kissé döcögősen haladva. Az a könnyedség, az az egyértelműség, ami a csapatot az elmúlt években jellemezte, valahogy eltűnt. A tavalyi év lezárásaképpen azonban a Lipcsét 3:0-s eredménnyel helyükre tették. Sokan ekkor arra a következtetésre jutottak: „hogy ha fontos, akkor hozzák az eredményt.” De lehet erre mindig számítani?

Ez volt a központi kérdés, amely az Arsenal elleni mérkőzés előtt a rajongókat is foglalkoztatta. A szerda esti 90 perc után az a biztos, amit Robben is mondott a mérkőzés után: "ha kell, odatesszük magunkat. Ezt most megmutatta a csapat – fogalmazott a holland játékos. - "csillagos ötösre".

Lahm is dicsér – igaz egy kis kiegészítéssel

A láthatóan csüggedten játszó londoniak ellen valóban úgy brillíroztak a müncheniek, ahogyan már régen nem. Thiago a középpályán alkotott, a szélen Robben diadalmaskodott, és Lewandowski is jól vadászott. "Ma úgy játszottunk, ahogy azt elképzeltük" - mondta a kapitány, Philipp Lahm a meccs után, de azért hozzáfűzte: "leszámítva talán az első félidő 10 percét, ahol egy kicsit nehezebben mentek a dolgok."

Lahm ezzel az ellenfél által lőtt gól utáni percekre gondolt, amikor is az Allianz Aréna nézőinek az az érzése támadhatott, hogy talán az Arsenal mégis tud focizni. Addig ezt a londoniak csak sejtették a nézőkkel. A második félidőben azonban a müncheniek mámorítóan játszottak, lehengerelték az Arsenalt, aki a sérülés miatt lecserélt Koscielny nélkül tehetetlen volt. "Kicsit magam is meglepődtem, hogy ilyen jók voltunk” - ismerte el Robben, majd hozzáfűzte: "másfelől pedig egyáltalán nem lepődtem meg. A csapatunkban nagyon jó az összhang.”  

Müllert hova?

Az 5:1 es Arsenal elleni győzelem telitalálat volt. Lahm még azt is megengedhette magának, hogy a meccs végén egy sárgát begyűjtsön, így a visszavágón nem, viszont a negyed döntőben játszhasson. Csak egy dolog foglalkoztathatja még a Bayernt: Thomas Müller személye!

Most ugyan Lewandowski helyére jött be, és szinte rögtön hálóba is talált, mégis a kérdés ott van a levegőben: van helye Ancelotti kezdő tizenegyében, ha mindenki egészséges és formában van? A jobb szélen Robben van, Thiago középen, és Lewandowski elől. Lahm erről így nyilatkozott: „Thomas számára minden csapatban van hely!” De Ancelotti rendszerében, lehet, hogy csak „valamikor a 90 perc” alatt. Legalábbis olyan nagy ellenfelek esetén, mint az Arsenal.

(kicker.de - fordította: Fazekas Annamária)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33940/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,arsenal,BAYERN HÍREK,Elemzések,Játékosaink,philipp lahm,robert lewandowski,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?