Minden, amit az Arsenal elleni párharcról tudni érdemes

Az FC Bayern csapata szerdán este negyedszerre találkozik a BL nyolcaddöntőben az Arsenallal. Még sosem találkozott két csapat ilyen sokszor ebben a versenyszakaszban. A Bayern szurkolók szép emlékeket őriznek az eddigi találkozókról, mivel az FCB-nek mindig sikerült a továbbjutás. 

Bayern-Arsenal a 8 közé jutásért. Negyedik felvonás...

Régi ismerős

Az elmúlt öt évben már negyedszerre játszik a Bayern a londoniak ellen. Míg az előző évben csoporttársként tekinthettünk rájuk, a 2012/13 es 2013/14-es szezonokban ugyanúgy a nyolccaddöntőben mérkőztünk meg velük, mint most. Összesen 10 alkalommal került sor erre a párbajra a Bajnokok ligájában. A Bayern ötször győzni tudott és csupán 3 vereség irható a számlájukra. A 17:11-es gólarány is a müncheniek fölényét mutatja.

A nyolccaddöntő visszatérő vendégei

A 2003/2004-es szezon óta a Bayern 13-szor jutott nyolcaddöntőbe, idén pedig már sorozatban a 9. alkalommal. Csak a 2007/2008-as szezonban nem volt ott a német rekordnajnok. Egyedül a Real Madrid és a mostani, londoni ellenfelünk volt ott mind a 14 nyolcaddöntőben. Azonban a londoniak negatív rekordot döntve 8-szor estek már ki ebben a versenyszakaszban. Az utolsó hat szezon mindegyikében kiestek a nyolcaddöntőben! (Kétszer az FC Bayern ellen!)

Az Allianz Arenaban

Kevés esélyük van az ellenfeleknek a Bajnokok Ligájában a Bayern otthonában. Az utolsó 15 hazai meccs mindegyikét megnyerte az FCB, ami a legjobb mutatónak számit a Bajnokok Ligájában. A bajorok továbbra is győzni szeretnének otthon, mivel az FC Barcelona 14 hazai győzelemmel sorozatban szorosan mögöttük van. A 15 meccsből kilencszer sikerült a Bayernnek kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Csupán 8 gólt kaptak összesen, miközben ezeken a meccseken 53 gólt rúgott a Bayern az ellenfeleinek.

Lahm-ot eltiltás veszélyezteti

A Bayern csapatkapitányát,Philipp Lahm-ot, eltiltás fenyegeti az Arsenal elleni meccsen. Ha a 33 éves játékos sárga lapot kap a szerdai mérkőzésen, csak a lelátóról nézheti majd a március 7-i londoni visszavágót. Lahm mellett Jérome Boatengnek is már két sárgája van, viszont a válogatott játékosnak korai lenne a harcba szállás a mellizom műtéte után.

Rutinos edzők

Egyedül Sir Alex Fergusonnak(190) és Arsene Wengernek(182) van több meccse edzőként a Bajnokok ligájában Carlo Ancelottinál (147).Viszont a legsikeresebb közülük mégis a Bayern olasz trénere, aki már 3 alkalommal magasba tudta emelni a kupát és 55%-os győzelemaránnyal büszkélkedhet. Wenger még sosem tudta megnyerni a BL-t és 47%-ban nyerte meg csapatával a mérkőzéseket.

Szerb játékvezető

A szerdai meccs játékvezetője, Milorad Mažic, még nem rendelkezik ennyi tapasztalattal. A 43 éves szerb eddig 21 meccsen bíráskodott a Bajnokok Ligájában (ezek közül egy Bayern meccsen sem), viszont már két Arsenal meccsen is ő fújt (egy győzelem és egy döntetlen).

(fcbayern.de - fordította: Otto Fischer)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33914/pics/lead_800x600.jpg
arsenal,BAYERN HÍREK,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?